Mustafa Koçak

Mustafa Koçak


Karaman Belediyesi dünyada bir ilki gerçekleştirdi!

17 Eylül 2024 - 11:48

Değerli hemşerilerim;
Yerel seçimler öncesi mevcut belediye başkanı suya zam yapmayacağını belirtmiş, başka bir adayın seçimi kazanması halinde suya zam yaparak garibanın bütçesine olunan desteği keseceğini yüksek sesle dile getirmişti. (Aşağıda başkan beyin açıklamasının tam halini görebilirsiniz)

karaman belediyesi

Şimdi değerli okurlarım sizinle yeni meclis kararını paylaşıyorum ve soruyorum. Su ve ulaşıma zam yaparak derdi halk olanlar halktan mı vazgeçti yoksa? Ya da halka darbe mi vurmak istedi? Şimdi 4 kişilik ailenin ne yapacağını düşünmesine gerek kalmadı mı? Yani ALDATILDIK mı?

karaman belediyesi

              (05.07.2024 Tarih 8 Sayılı meclis kararından alıntıdır)
Aldatılmak dışında daha önceki yazım da ele aldığım kademeli su tarife sistemine geçilmesinden dolayı belediyemizi tebrik ediyorum. FAKAT BİR ŞEYİ DOĞRU YAPARKEN BİLE NASIL YANLIŞ YAPABİLDİNİZ MERAK EDİYORUM? Hemen anlatayım efendim. Aşağıda bir makbuz görüyorsunuz. Bu makbuz kartlı su abonelerinden birisine ait.

su faturası

Vatandaşımız 7 gün arayla 2 adet su yüklemesi yapıyor kartına. İlk yüklemesi 30 Ağustos günü 100 tl karşılığı 11.16 m3 su alabiliyor. 7 Eylül’de ise 50 TL ile 14.48 m3 su alabiliyor. Şimdi benim aklım şaştı nasıl oluyor da daha çok para ödeyip daha az su alabiliyoruz?

Vallahi bizim belediye bunu da yaptı. Siz doğrudan 100 TL’lik alım yaparsanız 50 TL’ye göre daha az su alabileceksiniz. Çünkü mevcut sistem sizin 100 TL’nizin tamamını 7.5 TL’den hesaplayacak. Yani 50 TL İLE ALABİLECEĞİMİZ SU MİKTARI 100 TL İLE ALABİLECEĞİMİZDEN DAHA FAZLA!!!

Eğer faturalı aboneler için de aynı sistem geçerliyse yeni su faturalarında büyük heyecan yaşayabiliriz.

Normal de sistem şöyle olmalı; 
15 m3’e kadar su kullanan aboneler 1,51 TL’den fiyatlanmalı 15 m3’ün üzerine çıktıkları anda kullandıkları her m3 için 7,50 TL ödemeliler. 6 yıldır belediyeyi yönetenler bilerek böyle bir sisteme geçmişlerse bu vatandaşı çaktırmadan yolmaktır. Yok eğer yanlış yaptılarsa bu beceriksizliktir. Yetkililer ivedi şekilde sorunu çözmeli ve vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermelidir. Neyse bu sorun çözülene kadar en iyisi biz hep 50 Liralık alalım !!

YORUMLAR

  • 4 Yorum
  • Helal
    8 saat önce
    Saolsun işte 50 lirası olanı gözetiyor. 100 lirası olanı zenginden sayıp kazık tarifeden işleme tabi tutuyor. ne güzel adam. helal olsun :))
  • Aksanlı
    22 saat önce
    Mustafa bey gerçekten objektif yazılar yazdığınızı..Mustafa bey gerçekten objektif yazılar yazdığınızı ve şuan ki Belediye yönetiminden daha fazla bu şehri ve halkını düşündüğünüzü görüyorum. Keşke bir yanlış anlaşılma olsa da doğrusu şudur diye düzeltseler ya da yanlış varsa şu yanlış olmuş deyip erdem gösteri ve bu halk için verdikleri sözü tutup onların lehine işlem tesis etseler. Anlasa bile bu alkışlardan dolayı geri adım atamıyor. Nerden Baksan Ahmakça (Ahmet Kaya Şarkısı Sözü)
  • Savaşçı
    2 gün önce
    Gerekirse su içmeyiz yine Savaş Başkan deriz
  • Aziz
    23 saat önce
    Gerçekten bravo, mankurt nedir nasıl olunur tipitip örneğisiniz. Liderini sevebilirsin ama yanlış yaptı mı alkışlamak değil usulunce düzeltmeniz gerekir. Yanlışı alkışlayanların iki dünyada da vebali vardı.