Yapılan oylama ile Karaman'daki kuaförler kararını verdi

Yapılan oylama ile Karaman'daki kuaförler kararını verdi
Editör: Karamanca
11 Temmuz 2024 - 10:32




Türkiye genelinde berberler, kuaförler ve güzellik salonları için bir günlük tatil kararı alındı. Bu karar doğrultusunda, esnaflara tatil günlerini Salı veya Pazar günü olarak seçme hakkı tanındı. Karaman Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığı, bu önemli kararın belirlenmesi için Karaman’daki kuaför ve güzellik salonu işletmecilerini oylamaya davet etti.

Toplam 168 Kuaför ve Güzellik salonu üyesinden 107’sinin katılım gösterdiği oylamada, kuaför ve güzellik salonları için tatil günü olarak Pazar günü belirlendi. Bu sonuç, daha önce berberler için belirlenen tatil günüyle uyumlu hale gelerek, sektördeki tüm esnaflar için tutarlılık sağladı.

Karaman Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Selahaddin Pekoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Odamız, üyelerimizin taleplerini ve işleyişin daha düzenli olmasını göz önünde bulundurarak bu oylamayı gerçekleştirdi. Esnafımızın büyük bir kısmı Pazar gününü tatil olarak belirlemeyi tercih etti. Bu durum, hem esnaflarımızın dinlenme ve aileleriyle vakit geçirme fırsatını artıracak, hem de müşterilerimiz için de hafta içi hizmet alabilme imkânını daha da genişletecektir. Bu adım, esnafların iş yükünü dengelemek ve onların da sosyal yaşamlarına daha fazla zaman ayırmalarını sağlamak amacıyla atılmış önemli bir adımdır. Yeni uygulamanın sektördeki işleyişi daha da düzenli hale getirmesi ve esnafın memnuniyetini artırmasını bekliyoruz.” dedi.

Yeni düzenleme, özellikle yoğun çalışan ve hafta boyunca sürekli müşteri akınına uğrayan kuaför ve güzellik salonları için bir nefes alma fırsatı yaratırken, düğün, nişan ve sünnet gibi özel günler için de esnafa esneklik tanıyor. Kuaför ve güzellik salonu işletmeleri, özel günlerin davetiyelerini ibraz etmeleri durumunda Pazar günleri bağlı oldukları Esnaf Odası'ndan izin alarak faaliyet gösterebilecekler. Bu sayede, önemli günlerde müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamaya devam edebilecekler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum