Ustalar ve çıraklar sanal gerçeklik deneyimi ile buluştu

Ustalar ve çıraklar sanal gerçeklik deneyimi ile buluştu
Editör: Karamanca
15 Ekim 2024 - 13:12 - Güncelleme: 15 Ekim 2024 - 13:14




Karaman Marangozlar ve Mobilyacılar Esnaf Sanatkarlar Odası, mobilya sektörü ustaları ve geleceğin ustaları olan kalfa ve çırakları bir araya getiren önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Samet Global firmasının "Masters Club" adlı çalışması kapsamında Karaman’a davet edilen tır, büyük ilgi topladı. Etkinlikte, mobilya ustaları ve kalfalar, 360° VR (sanal gerçeklik) gözlüğüyle üretim ve montaj süreçlerine tanıklık etme fırsatı yakaladılar.

Mobilya sektörünün profesyonel ustaları, bu etkinlik sayesinde, sofistike tasarımların üretim ve montaj süreçlerini fabrika ortamında birebir izleyerek, sektörde teknolojinin geldiği son noktayı gözlemledi. Özellikle çırak ve kalfalar, sanal gerçeklik gözlükleri aracılığıyla dünya standartlarında üretim süreçlerini yakından tanıma fırsatı bularak, mesleki eğitimlerine önemli bir katkı sağladılar.

Marangozlar ve Mobilyacılar Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şabettin Koçyiğit, etkinlik sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Usta, kalfa ve çıraklarımız sanal tur aracılığıyla, ürünlerin üretim, montaj süreçlerini izleyip, sektörde teknolojinin geldiği noktayı daha yakından tanıma fırsatı buldu. Bu tür eğitici ve üyelerimizi geliştiren programlarımız devam edecek."

Samet Global firmasına ait fabrikadaki tüm üretim aşamalarını sanal gerçeklik deneyimiyle izleyen ustalar ve çıraklar, bu fırsat için Başkan Koçyiğit’e ve Samet Global’e teşekkürlerini ilettiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum