"Turizmde Devrim Niteliğinde Adımlar Attık"

"Turizmde Devrim Niteliğinde Adımlar Attık"
Editör: Karamanca
20 Eylül 2024 - 12:09 - Güncelleme: 20 Eylül 2024 - 12:14




Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin son 20 yılda turizmdeki büyük dönüşümünü vurgulayarak, 2002’de yalnızca 12 milyon olan turist sayısının 2023 yılı itibarıyla 60 milyona ulaşmasını hedeflediklerini açıkladı. Bu doğrultuda turizm gelirlerinin de 60 milyar doları bulacağını belirten Bakan Ersoy, Türkiye’nin dünya turizmi pastasından daha büyük bir pay alacağına olan inancını dile getirdi.

Karaman’daki temaslarına Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim’i ziyaret ederek başlayan Ersoy, ardından AK Parti Karaman İl Başkanlığı'nda düzenlenen "Her Daim Birlikte Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları" programında Karaman’ın tarihî ve kültürel zenginliklerine dikkat çekti. Türkçenin büyük şairi Yunus Emre ve dilin savunucusu Karamanoğlu Mehmet Bey gibi önemli şahsiyetlerin bu topraklarda yetiştiğini belirten Bakan Ersoy, Karaman’ın Türk dilinin başkenti olduğunu vurguladı.

Ersoy, Bakanlık olarak Türkçenin korunup geliştirilmesi için hayata geçirdikleri projeleri anlattı. Yunus Emre Enstitüsü aracılığıyla dünyanın dört bir yanında Türkçe kursları açtıklarını söyleyen Bakan, her yıl binlerce yabancının bu kurslar sayesinde Türkçe öğrenip, Türk kültürünü keşfettiğini ifade etti. Ayrıca, Türk dizilerinin dünya çapında gördüğü ilgi sayesinde Türkçe’ye olan talebin arttığını ve Türkiye’nin dizi ihracatında Amerika’dan sonra ikinci sırada yer aldığını belirtti. "Dünya beşten büyüktür" söyleminden ilhamla Türkiye’nin uluslararası alandaki kültürel varlığını güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

"Turizmde Devrim Niteliğinde Adımlar Attık"

Türkiye’nin turizm potansiyelinin deniz, kum ve güneşin çok ötesine geçtiğine dikkat çeken Ersoy, 2002 yılında 12 milyon turist ve 13 milyar dolar turizm gelirine sahip bir ülke olan Türkiye'nin, bugün çok daha büyük hedeflere ulaştığını vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti’nin kültür ve turizmde devrim niteliğinde adımlar attığını belirten Bakan Ersoy, 200’den fazla ülkede Türkiye’nin tanıtımını gerçekleştirdiklerini ve arkeoloji alanında en fazla kazı yapan ülkelerden biri olduklarını söyledi.

"Dünya Turizminde Ön Sıralardayız"

Ersoy, Türkiye’nin 60 milyon turist ve 60 milyar dolar turizm geliri hedefine emin adımlarla ilerlediğini belirterek, “Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu ve desteği olmasa, bu noktaya gelmemiz mümkün değildi. Onun vizyonu sayesinde, Türkiye dünya turizminde ön sıralarda yer alan bir ülke haline geldi” dedi.

Gaziler Günü Mesajı

Programda ayrıca, 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e verilen "gazilik" ve "mareşallik" unvanlarının yıl dönümünü de anan Bakan Ersoy, Karaman’ın Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Kazım Karabekir’in memleketi olduğunu hatırlatarak, şehit ve gazilere olan minnetlerini dile getirdi. “Bu vatanı bize emanet eden kahramanlarımıza layık olmak adına onların değerlerini ve mirasını korumaya devam edeceğiz” dedi.

Karaman ziyaretinin sonunda Aktekke Camii’nde bulunan Mevlana’nın annesi Mümine Hatun’un türbesini ziyaret eden Ersoy, ardından Gazi Kültür ve Sanat Evi’nde sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum