Susuz kalan hayvanların imdadına genç iş insanı yetişti

Editör: Karamanca
29 Haziran 2024 - 12:16 - Güncelleme: 29 Haziran 2024 - 12:29




Yaylımdan dönen küçükbaş hayvanların yalaklarda su olmamasından dolayı merayı çınlatan seslerine bölgedeki genç iş insanı duyarsız kalmadı.

Karaman merkeze bağlı Taşkale köyü, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle kendisini ciddi bir su krizinin içerisinde buldu. İçme suyu ve hayvancılık için hayati önem taşıyan su kaynakları hızla azalırken, köy halkı hem kendileri hem de hayvanları için su temin etmekte büyük zorluk çekmeye başladı. Ancak bu zor duruma çözüm, her yıl olduğu gibi genç bir iş insanının yardımıyla geliyor.

Coşkun Marble - Larende Traverten’in yetkilisi Hüseyin Yaman, köyün su sorununa duyarsız kalmayarak her gün farklı bölgelere su taşımak için kişisel araçlarını seferber ediyor. Firma tarafından sağlanan su tankerleri, köyün farklı konumlarındaki su depolarına aralıklarla su takviyesi yapıyor. Ayrıca, hayvanlar için kritik öneme sahip dört çeşmede su yalakları düzenli olarak dolduruluyor. İş insanı Hüseyin Yaman’ın her yıl sergilediği bu özverili çaba, köy halkına ve hayvanlarına hayat veriyor.

Hüseyin Yaman’ın bu yardımsever girişimi sadece köylülerin değil, susuz kalan hayvanların da imdadına yetişiyor. Hayvanların su ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak doldurulan su yalakları, onların hayatta kalmasına yardımcı oluyor.



Geçen yıl böyle olmuştu


YORUMLAR

  • 5 Yorum
  • 70Karaman
    2 gün önce
    böylesi memleket sevdalısı insanları görmek çok güzel. hele birde genç yaşta bu sevdaya yakalananları görünce insan mutlu oluyor. tebrikler iyiki varsınız
  • Hoca
    2 gün önce
    Her zaman olduğu gibi yine duyarsız kalmamış Hüseyin bey emeğinize sağlık baba geleneğini devam ettirmesi çok güzel dün Ulvi Yaman bugün bu ise geleneği Hüseyin Yaman devam ettirir Allah birinizi bin etsin.
  • Murat
    2 gün önce
    helal olsun size
  • Karamanlı
    2 gün önce
    Emeğinize alın terinize sağlık nasıl güzel birşey yapmışsınız tebrikler
  • sadık
    2 gün önce
    Allah razı olsun ne güzel insanlar var memleketimizde. helal olsun