Son 10 günde, 52 uyuşturucu operasyonu: 31 kişi tutuklandı

KONYA'da son 10 günde uyuşturucu ticaretine yönelik yapılan 52 operasyonunda gözaltına alınan 91 kişiden 31'i tutuklandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 4-14 Nisan tarihleri arasında uyuşturucu ticaretine yönelik 52 operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlarda 91 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 48'i ifadelerinin ardından, 11'i adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, 31'i de mahkemece tutuklandı. 1 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor. Ayrıca haklarında 'uyuşturucu ticari yapmak' suçundan yakalama kararı bulunan 21 kişi gözaltına alındı ve bu şüphelilerden 11'i tutuklandı.
Operasyonlarda şüphelilerin ev, otomobil ve iş yerlerinde aramalarda 13 bin 198 adet uyuşturucu hap, 4 kilo 886 gram eroin, 1 kilo 110 gram sentetik kannabinoid, 201 gram metamfetamin, 156 gram bonzai hammaddesi, 22 adet peçeteye emdirilmiş sentetik kannabinoid, 11 gram esrar ele geçirildi. Ayrıca 4 adet hassas terazi, 1 adet ruhsatsız tüfek, 2 adet ruhsatsız tabanca, 12 tabanca ve tüfeğe ait adet fişek ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 272 bin 650 TL'ye de el konuldu.
YORUMLAR