Serdar Fındık: ''Emekliler Yılı Ayrıcalıklar Yılı Olacak''

Serdar Fındık: ''Emekliler Yılı Ayrıcalıklar Yılı Olacak''
Editör: Karamanca
11 Haziran 2024 - 12:00 - Güncelleme: 11 Haziran 2024 - 12:03




Karaman Yunus Emre Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazeteciler Karaman İl SGK Müdürü Serdar Fındık’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Karaman Yunus Emre Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adem Kocatürk’ün yanı sıra beraberindeki gazeteciler; Mehmet Çetin, Hasan Hüseyin Deniz, Özgür Şenuysal, Ferhat Koç ve Mehmet Dağlı bulundu.

Ziyarette çalışmaları hakkında bilgiler veren İl Müdürü Serdar Fındık: Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) olarak, Türkiye'deki sosyal güvenlik sisteminin işleyişini ve hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesini sağlamak bizim görevimiz” Bu hizmetler arasında emeklilik, sağlık sigortası ve işsizlik sigortası gibi çeşitli sosyal güvenlik programları yer alır” dedi. SGK kurumunun il düzeyinde sosyal güvenlik hizmetlerinin sağlanmasında kritik bir rol oynadığını vurgulayan Fındık toplumun sosyal güvenlik ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli bir görev üstlendiklerini söyledi.

2024: Emekliler İçin Ayrıcalıklar Yılı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Emekliler Yılı" olarak ilan ettiği bu yılın emeklilere yönelik ayrıcalıklar yılı olacağını söyleyen Serdar Fındık gündeme dair açıklamalarda bulundu. Fındık açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

SGK tarafından planlanan projeler kapsamında, emeklilerin sosyal hakları genişletilecek ve yaşam kaliteleri artırılacak. Sağlık, eğitim ve kültürel etkinliklerden ulaşım ve sosyal imkanlara kadar geniş bir yelpazede yeni hizmetler sunulacak. Emeklilere ekonomik ve sosyal destek sağlayacak protokoller kamu kurumları, bankalar ve özel sektörle işbirliği içinde gerçekleştirilecek.

Emeklilerin Tecrübeleri Gençlerle Buluşacak

Emeklilerin tecrübelerinden yararlanmak amacıyla "emekli buluşmaları" düzenlenecek. Gençlerin bu buluşmalara katılımı teşvik edilerek, emekliler ile gençler arasında sosyal etkileşim sağlanacak. Ayrıca, emeklilerin danışman olarak yer alabileceği bir emekli havuzu oluşturulacak ve pilot sektörlerde uygulanacak.

Dijital Platform ile Mesleki Tecrübe Paylaşımı

Emeklilerin mesleki bilgi ve tecrübelerini aktarabilecekleri dijital bir platform oluşturulacak. Bu platform, meslek seçme aşamasındaki gençlere rehberlik edecek ve emeklilerin deneyimlerini paylaşmalarına imkan tanıyacak. Kaybolmaya yüz tutmuş zanaatların yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için de özel programlar ve organizasyonlar düzenlenecek.

Emekliler İçin Sosyal Aktiviteler ve Katılım Hakkı

Emeklilere sunulacak sosyal aktivite imkanları, onların emeklilik dönemlerini daha aktif, sağlıklı ve sosyal geçirmelerini sağlayacak. Emekli buluşmaları ile sosyal ağlar oluşturulacak ve gençlerin bu buluşmalara katılımı desteklenecek. Emeklilerin toplumla daha fazla etkileşim içinde olmaları için çeşitli etkinlikler ve projeler hayata geçirilecek.

2024 yılı, emeklilere yönelik birçok yenilik ve ayrıcalıkla dolu olacak. Emeklilerin yaşam kalitesini artırmak ve sosyal devlet anlayışını hissettirmek için atılacak adımlar, Türkiye genelinde geniş yankı bulacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum