SADAT nedir, Adnan Tanrıverdi kimdir

Organize suç örgütü lider Sedat Peker’in son yayımladığı videoda bir takım iddialarda bulunarak SADAT’ı işaret etmesi üzerine, şirketten açıklama geldi. Peker’in silah kaçakçılığı itirafı yaptığının altı çizilen açıklamada şu sözlere yer verildi;

SADAT nedir, Adnan Tanrıverdi kimdir
Editör: Karamanca
30 Mayıs 2021 - 16:49 - Güncelleme: 30 Mayıs 2021 - 22:12




‘’ Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker 30 Mayıs 2021 tarihinde sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoda; “Suriye Türkmenlerine insani yardım götürme” maskesi altında “silah kaçaklığı” yaptığını itiraf etmiştir. Türkiye’de yargılanmakta olan Peker’in, kendini aklamak amacıyla bir yandan suçlarını itiraf ederken bir yandan da hedef saptırmak için pek çok isim de zikrederek “çamur at, tutmasa bile izi kalır” mantığıyla hareket ettiği görülmektedir.

İşlediği suçlar belgeli ve ispatlı olan firari suç örgütü liderinin, hedef saptırmak için Türkiye Cumhuriyeti Devletinin resmi kurumu Milli İstihbarat Teşkilatını, güzide şirketimiz SADAT Savunma’yı ve bazı bürokratları hedef alması aklı selim sahibi kamuoyunun dikkatinden kaçmamıştır.

İftira sahiplerini iftiralarını ispatlamaya, ellerindeki belgeleri savcılığa teslim etmeye çağırıyoruz. Peker videosunda terörist gruplara silah sattığını itiraf etmektedir; fakat şirketimizin Peker tarafından terörist gruplara teslim edilen silahlarla hiçbir ilişkisi yoktur.

SADAT Savunma’nın (iftira edildiği gibi) Suriye’de herhangi bir grupla eğitim, donatım, danışmanlık ve/veya benzeri hiçbir çalışması olmamıştır. Daha önce de yürütülen iftira kampanyalarına cevabi açıklamalarımız internet sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızda yer almaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. SADAT Savunma Yönetim Kurulu’’

SADAT Nedir

Uluslararası savunma alanında danışmanlık ve askeri eğitim veren ilk ve tek Türk şirketi olan SADAT, Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi Başkanlığında 28 Şubat 2012 yılında kurularak faaliyete başladı. Kısa adı SADAT olan Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin kurulumunda Türk silahlı Kuvvetlerinin çeşitli kademelerinden emekli olmuş toplamda 23 subay ve astsubay yer almıştır.
Danışmanlık, Eğitim ve İkmal olmak üzere üç ana alanda hizmet veren SADAT, askeri lojistik sistem üzerine de; cephanelik çözümleri, eğitim simülasyon ve poligon çözümleri konularında yeni konseptler ortaya koyuyor. SADAT Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Tanrıverdi, Batılı özel savunma şirketlerini 1996 yılında yakından incelemeye başladığını belirtiyor. Bu ilginin ise o tarihte muvazzaf olarak gittiği Bosna Hersek ziyareti sonrası uyandığını söylüyor.

SADAT’ın hizmetleri neler

Askeri ve iç güvenlik alanında danışmanlık hizmeti veren SADAT, yine askeri ve iç güvenlik alanlarında eğitim imkânı sağlıyor. SADAT ayrıca; askeri, iç güvenlik ve bakım onarım alanlarında donatım hizmeti veriyor. SADAT Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, İstanbul ilinde bulunuyor.

Haberlerde SADAT

Zaman zaman eleştirilerin odağında olan SADAT, hakkında çıkan asılsız haberlerle ilgili hukuki mücadele veriyor. Son olarak Birgün isimli haber sitesinde çıkan 'Orduda ve yargıda SADAT' başlıklı haber şirket tarafından dava edilmişti. Site yazarlarından Erk Acarer tarafından kaleme alınan yazı, 'Kurgu ve yalan haber' olduğu gerekçesi ile mahkemece tazminata hükmedildi. 24.02.2021 tarihinde açıklanan karar ile yazar 10 bin Türk lirası manevi tazminata mahkum edildi. Ayrıca şirket hakkında çıkan birçok asılsız habere karşılık açtığı davaları da kazandı.


 

YORUMLAR

  • 6 Yorum
  • SADAT
    3 yıl önce
    Hizmetleri ile batılı özel savunma şirketlerini geride bırakmış gururumuz SADAT, vizyonunu şöyle açıklıyor; ''Hizmet verdiğimiz ülkelere yönelik jeopolitik duruma uygun tehdit değerlendirmeleri yaparak, bu değerlendirme ışığında ülke savunması ve iç güvenliğinin temini amacıyla en etkin ve modern ihtiyaçları karşılayacak şekilde Silahlı Kuvvetlerinin ve İç Güvenlik Güçlerinin organizasyonunu sağlamaktır.''
  • SADAT nedir
    3 yıl önce
    Varlığı ile iftihar ettiğimiz SADAT, misyonunu şöyle belirtmiş; ''Uluslararası alanda Silahlı Kuvvetlerin ve İç Güvenlik Güçlerinin organizasyonu amacıyla, stratejik danışmanlık, özel savunma ve güvenlik eğitimleri ile donatım alanlarında hizmet vererek, İslam Ülkeleri arasında savunma ve savunma sanayi işbirliği ortamı oluşturmak ve İslam Dünyasının kendine yeterli bir askeri güç olarak da Dünya Süper Güçleri arasındaki hak ettiği yeri almasına yardımcı olmaktır''
  • Neden SADAT - 4
    3 yıl önce
    Nasıl bir şirkete saldırıyorlar? İşte Adnan Tanrıverdinin kaleminden SADAT. Lütfen okuyunuz; Dost ve Müslüman Ülkelerin Silahlı Kuvvetlerini kurup, eğitip, donatmak için, köklü geleneklere sahip Silahlı Kuvvetlerde hizmet etmiş askeri personele ihtiyaç duyduğunda; bu Ülkelerin kendi Ulusal çıkarları ile İslam Aleminin ortak çıkarını ön planda tutacak, TSK'nin engin birikimine sahip, her Kuvvet Komutanlığı sınıf ve branşında yetişmiş, farklı alanlarda hizmetler vermiş, yetenekli ve idealist emekli subay ve astsubayların organize olduğu bir imkanı hazır bulmaları için “SADAT Uluslararası Savunma Danışmanlık Şirketini” kurmaya sevk etmiştir. TSK, 22 dost, Türk ve Müslüman Ülkeye eğitim, danışmanlık ve donatım konusunda hizmet vermektedir. Ama 60 İslam Ülkesinin savunma alanındaki bütün ihtiyaçlarına cevap vermesi mümkün olamamaktadır. İhtiyaç duyulan alanlarda hizmet vermek, Haçlı zihniyetindeki sömürgeci ülkelere muhtaç olunmasını engellemek, İslam Ülkeleri arasında Savunma Sanayii ve Savunma işbirliği ortamı oluşmasına yardımcı olmak ve İslam İttifakına hizmet etmek amacıyla, İslam Ülkelerinin dini hassasiyetlerine saygılı, TSK' nin çeşitli kademelerinde başarı ile hizmet etmiş, 64 subay ve astsubayın desteğinde, ileri çıkan 23 kurucu hissedar tarafından “SADAT Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi” kurulmuştur. SADAT Savunma hizmeti ön planda tutan bir Ticari Şirket olarak dostlarımızın Savunma sorunlarını çözmeye taliptir.
  • Neden SADAT - 3
    3 yıl önce
    Nasıl bir şirkete saldırıyorlar? İşte Adnan Tanrıverdinin kaleminden SADAT. Lütfen okuyunuz; Sonra, yolculuğumuzu tamamlayıp, bir hafta ziyaretler yapacağımız Bosna'ya inmiştik. Ülke Coğrafyasının ormanlarla kaplı ve dağlık bir arazi yapısına sahip olmasına rağmen, söz konusu şirket tarafından Bosna Ordusunun, zırhlı birlik ve tankların hakim olduğu bir yapıya büründürülmüş olduğunu öğrendik. Halbuki, Bosna Silahlı Kuvvetlerinin, Ülkesinin arazi yapısına uygun olarak, komando ve uçar birlik harekatı icra edebilecek birliklerden oluşması gerekirdi. Ama bu birliklerin oluşturulmasının maliyeti daha az olacağından, Özel Şirket ve arkasındaki ülkenin çıkarlarına uygun olmayacaktı. Bu hatıram beni, Batı Emperyalizminin kontrolündeki, “Özel Savunma Danışmanlık Şirketlerini” yakından incelemeye sevk etti. Bu gün batılı gelişmiş ülkelerin kontrolünde, ülkelerinin silahlı kuvvetleri ve dış işleri ile paralel ve onların kontrolünde hizmet veren 70 civarında “Uluslararası Savunma Danışmanlık Şirketi” bulunmaktadır. Bu şirketlerin tamamı, Birinci ve İkinci Dünya Harbi sonunda kurulmuş, 20 civarında Müslüman Ülkede faaliyet göstermektedirler. Faaliyette bulundukları Ülkelerin en mahrem askeri faaliyetlerini yürütmektedirler. Bazıları basiretsiz liderler vasıtasıyla, Ülkelerindeki iç harbi körüklemişler, bazıları komşu Müslüman devletleri birbiri ile düşman haline getirmişler, bazılar fiili işgalin arkasından çekilen silahlı kuvvetler yerine kontrolü devam ettirmek üzere geride bırakılmışlar, bazısı kurdukları “paralı ordularla” büyük insanlık suçlarına imza atmışlardır. Sonuçta, bu alan batı tarafından sömürülerine alet olarak kullanılmıştır. Bu durum, bizim omuzumuza bir sorumluluk yüklemiştir.
  • Neden SADAT - 2
    3 yıl önce
    Nasıl bir şirkete saldırıyorlar? İşte Adnan Tanrıverdinin kaleminden SADAT. Lütfen okuyunuz; 1996 Yılının başından itibaren "Dayton Anlaşması" uygulanmaya başlanmış ve NATO Barış Gücü unsurları Bosna-Hersek'te barışı koruma adına kritik bölgelerde üsler oluşturmuş ve barış ortamı hakim olmuştu. Bizim ziyaretimiz, bu sıcak durumun arkasından yapılıyordu. Bosna Savaşını anlatmamım sebebi, seyahat sırasındaki bir hatıramı nakletmek içindi. Başlangıçta bahsettiğimiz tarihteki seyahatimizde, Uzun süren hava yolculuğumuz sırasında, kafile başkanımız Korgeneral, bir olaydan bahsetti. ABD'li bir Özel Savunma Danışmanlık Şirketi, Genelkurmay başkanlığımıza müracaat ederek, TSK'ne mensup bir muvazzaf subayın kendi şirketlerinin bünyesinde görev yapmasına müsaade edilmesini istemiş. Ne görev yapacağı sorulduğunda da, "her hangi bir görev yapması gerekmez, bizimle birlikte olması yeterli" cevabını almışlar. Sonradan öğrenildiğine göre de, söz konusu Özel Savunma Danışmanlık şirketinin, Merhum İzzet Begoviç'e, Bosna Ordusunun teşkil, eğitim ve donatılmasını üslenmek istediklerini bildirdiklerinde, Rahmetli Begoviç'in "Türkiye evet derse kabul ederim" demiş. Kafile Başkanımıza siz ne yaptınız diye sorduğumda da "Şirketin isteğini yerine getirdiklerini ve bünyesine bir muvazzaf albay görevlendirdiklerini" söylemiştir. Şaşırmıştım. TSK'nın imkanı dahilindeki bir meselenin, amacı belli batılı bir şirkete bırakılmasının, bağımsızlığını kazanma yolundaki dost ve Müslüman Bosna'nın batı tarafından kontrole alınmasına Türkiye tarafından yeşil ışık yakılması anlamına geleceğini düşündüğümden, yabancı askeri savunma danışmanlık şirketinin Türkiye tarafından akredite edilmesini uygun bulmamış ve birlikte olduğumuz heyete de düşüncemi ifade etmiştim.
  • Neden SADAT - 1
    3 yıl önce
    Nasıl bir şirkete saldırıyorlar? İşte Adnan Tanrıverdinin kaleminden SADAT. Lütfen okuyunuz; 1996 yılının Temmuz ayı idi Türk Silahlı kuvvetlerine (TSK) mensup bir grup general; şu sıralarda "Balyoz Darbe Planının" baş sorumlusu iddiası ile tutuklu olarak yargılanmakta olan, o zaman Genelkurmay Harekat Başkanlığı görevinde bulunan bir Korgeneralimizin başkanlığında, askeri bir uçakla, "Bosna Savaşının" etkilerini yerinde görmek amacıyla düzenlenen "Bosna ziyareti" için gönderilmişti. Muvazzaflık dönemimim son aylarında, ben de 10 kişiden oluşan bu kafilede yer almıştım. 1 Mart 1992 tarihinde Sırpların katliamı ile başlayan Bosna Savaşı 14 Aralık 1995 tarihinde yapılan DAYTON Anlaşması ile durdurulmuştu. Başlangıçta, Avrupalı Devletler ve ABD, soykırıma maruz bırakılan Bosna-Hersek Müslümanlarına hiç arka çıkmadıkları gibi, Sırpların katliamlarını desteklercesine, yapılanlara sessiz kalmışlar, ayrıca, Sırplar'a her türlü silah ve malzeme desteğini sürdürmüşler, katliamların son raddesine vardığı sırada da Sırpların isteklerini kabul etmeleri için Müslümanlara baskı yapmışlardı. İşte bu siyasi baskılar ve eşit olmayan savaş şartları karşısında Rahmetli Aliya Izetbegoviç, önüne konulan şartları kabul etmek zorunda kalmış ve 14 Aralık 1995 tarihinde "Dayton Anlaşmasını" imzalamıştı. Bosna - Hersek Topraklarını Kantonlara bölerek Boşnak, Hırvat ve Sırplar arasında taksim eden "Dayton Anlaşması" vasıtasıyla Amerika Birleşik Devletleri, aynı zamanda Müslümanlara ellerindeki silahları imha etmelerini ve ABD patentli silahları, yedek parçasız bir şekilde satın almalarını şart koşuyordu. (Bosna-Hersek Savaşının, ABD ve Avrupa'nın haçlı kimliğini bir kez daha gözler önüne sermiş olduğunu, bizzat Avrupalı tarihçiler ve yorumcular da itiraf etmiş ve bu savaşta Batılıların 19. yüzyıldaki sömürgeci kimliklerine geri döndüklerine dikkat çekmişlerdir.)