Propolis Ürünleri Nerede Bulunur

Propolis, bal arılarının çeşitli bitkilerden topladığı enzimleri tekrardan salgılayarak oluşturduğu içeriğe propolis deniliyor.

Propolis Ürünleri Nerede Bulunur
Editör: Karamanca
31 Ekim 2022 - 17:42




Aslında bu içerik arıların kovanlarını temizlemek için ürettikleri bir salgıdır. Lakin insanoğlu için oldukça faydalı bir içeriktir. Bu içerik ile arılar daha temiz bal üretirler. Propolis sayesinde hiçbir şekilde kovanlarda zararlı bakteriler, mantar ve böcekler bulunmamaktadır.

Propolis Nasıl Kullanılır?

İnsan sağlığına ve çok farklı hastalıkların önlenmesinde etkili olan propolis bal arılarının çeşitli çiçeklerden topladığı enzimleri tekrardan salgılanmasıyla oluşturduğu faydalı bir malzemedir. Propolis bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun kötü hastalıklara karşı direnç oluşturmasına yardımcı olur. Sıvı halde tüketilebilen propolis ayrıca tablet, şurup, macun ve damla olarak farklı formlarda da tüketilebilir.

Ayrıca propolisi diş ve diş eti rahatsızlıklarında damla olarak gargara şeklinde de kullanabilirsiniz. Özellikle küçük çocuklarda bağışıklığın güçlenmesi için ve birtakım boğaz enfeksiyonlarından korunması adına günde bir tatlı kaşığı olarak propolis verilmesi tavsiye edilir. Tüm propolis çeşitleri için https://www.arifoglu.com/propolis online mağazasını kolaylıkla inceleyebilirsiniz.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum