Polatların davasında tahliye kararına itiraz reddedildi

Polatların davasında tahliye kararına itiraz reddedildi
Editör: Karamanca
09 Eylül 2024 - 16:48




İstanbul’da Dilan Polat ve Engin Polat’ın da sanıkları arasında bulunduğu "kara para aklama" davasında yeni bir gelişme yaşandı. Mahkeme, tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün’ün tahliyesine hükmetmişti. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu karara itirazı ise sonuçsuz kaldı.

Sanıklar, "Suç örgütü kurma ve yönetme", "Suç gelirlerini aklama" ve "Bahis ve şans oyunları kanununa aykırılık" suçlamalarıyla yargılanıyordu. 28 sanıklı davanın üçüncü gününde, Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi, dört tutuklu sanığın serbest bırakılmasına karar verdi.

Başsavcılık, sanıklar hakkında tahliyeyi gerektirecek bir değişikliğin olmadığını, suçlamaların ciddiyetini ve kaçma şüphesini öne sürerek tahliye kararına itiraz etti. Ancak bu itiraz, ilk olarak tahliye kararını veren mahkeme tarafından reddedildi. Son olarak, itirazı değerlendiren Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi de delil durumu ve sanıkların kaçma şüphesi göz önüne alınarak başsavcılığın itirazını reddetti ve tahliye kararı onaylandı.

Bu davanın seyri, kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, süreç halen devam ediyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum