Milletvekili Ünver, genç suçluluğundaki artışı işaret etti

Milletvekili Ünver, genç suçluluğundaki artışı işaret etti
Editör: Karamanca
04 Ekim 2024 - 15:02




Türkiye genelinde gençler arasında hızla artan suç oranları, TBMM’de düzenlenen oturumda gündeme geldi. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, TBMM'deki konuşmasında gençler arasında artan suç oranlarına değinerek, "Bu tablo dehşet verici ve sebebi açık: İktidarın gençleri yok sayan politikalarıdır." diyerek, Saadet Partisi’nin Meclis Araştırması açılması yönündeki önergesine CHP’nin destek verdiğini dile getirdi.

GENÇ SUÇLULUĞUNDA KORKUTUCU ARTIŞ

Milletvekili Ünver, Meclis Genel Kurulu’nda genç suçluluğunun son on yılda yüzde 70 oranında arttığını belirterek, “Bu, dehşet verici bir tablodur” ifadesini kullandı. Ünver, artan suç oranlarının iktidarın yanlış politikalarının bir sonucu olduğunu savunarak, "Gençlerimiz artan oranda suça karışıyorsa bu bir rastlantı değil, iktidarın başarısız politikalarının bir sonucudur" dedi.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTSİZLİĞİ

Ünver, konuşmasında özellikle eğitim sistemindeki bozulmalara değinerek, AKP iktidarı boyunca eğitimin kan kaybettiğini vurguladı. “AKP, önce eğitimde fırsat eşitliğini kaldırdı, parası olanın eğitim alabildiği, olmayanın alamadığı bir hâle getirdi; ardından eğitimi nitelikli-niteliksiz diye ayırdı; geldiğimiz son noktada ise eğitimi niteliksizlikte buluşturdu,” diyen Ünver, gençlerin artık eğitim almak yerine yaşam mücadelesine odaklandığını belirtti.

EKONOMİK KRİZ VE İŞSİZLİK

Gençler arasında yaygınlaşan işsizlik sorununa da değinen Ünver, “Türkiye, gelir adaletsizliğinde Avrupa'nın zirvesindedir.” diyerek, iktidarın ekonomi politikalarının gençleri çaresizliğe ve suça ittiğini savundu. Ailelerin ekonomik krizle baş edemediğini ve gençlerin suça sürüklendiğini belirten Ünver, “İş bulamayan, ailesine destek olamayan gençlerin bu umutsuzluğu suç örgütlerinin kollarında son buluyor.” ifadesini kullandı.

AİLE YAPISINDAKİ ÇÖKÜŞ VE CEZASIZLIK ALGISI

Ünver, ekonomik sorunların aile yapısını da bozduğunu ve artan boşanma oranları ile aile içi şiddetin gençlerin sağlıklı bir ortamda yetişmelerini engellediğini ifade etti. Aynı zamanda cezasızlık algısının da genç suçluluğu artırdığına dikkat çekerek, “Bir önemli sebep de suçta cezasızlık algısıdır. Kamuoyuna mal olmuş birçok olayda suçluların, vicdanları tatmin edecek bir cezaya çarptırılmadığını gören bireyler, özentiyle ve buradan aldığı cesaretle suça karışmaktadır” dedi.

TBMM’YE ARAŞTIRMA ÇAĞRISI

CHP Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, konuşmasını gençlerin suça yönelmesinin önüne geçilmesi için kapsamlı bir Meclis Araştırması açılması talebiyle sonlandırdı. "İktidarın gençlere yönelik ihmalleri çocuklarımızın geleceğini yok ediyor. Bu sebeple, önergeyi destekliyor, genç suçluluğunun sebeplerinin araştırılması ve çözümlerin ortaya konulması için Meclis araştırması açılmalıdır diyoruz," ifadelerini kullanan Ünver, iktidarın gençlere yönelik ihmallerinin çocuklarımızın geleceğini yok ettiğini vurguladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum