Mağdur olduklarını iddia edenler, köy halkını kızdırdı

Mağdur olduklarını iddia edenler, köy halkını kızdırdı
Editör: Karamanca
12 Temmuz 2024 - 10:12




Karaman'da ''İlk evim arsam'' projesi kapsamında taliplere verileceği duyurulan arsalarla ilgili yapılan açıklamalarda kullanılan ifadeler, merkeze bağlı Kılbasan Köyü sakinlerini kızdırdı.

Verilen arsaları eleştirirken, köyün kötülendiğini savunan Kılbasan Köyü Muhtarlığı yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''Öncelikle Kılbasan Köyü, tarihî ve kültürel değerleri ile önemli bir yerleşim yeridir. Köyümüz, misafirperver insanları, tarımsal üretim kapasitesi ve doğal güzellikleri ile Karaman'ın önemli köylerinden biridir. Kılbasan Köyü'nün gelişimi ve halkının refah seviyesinin artırılması, bizim öncelikli hedeflerimiz arasındadır.

Ancak, 11.07.2024 tarihinde bazı basın yayın organlarında yayınlanan, TOKİ’nin İlk Evim Arsam Projesi kapsamında köyümüzden arsa hakkı kazanan vatandaşların basın açıklamasında, köy halkımız ve köyümüz hakkında bir takım gerçeklikten uzak, Türkçe’nin başkentinde hatalı bir Türkçe ile anlam verilemeyen ifadeler kullanılması sebebiyle bu açıklamaya cevap verme zorunluğumuz hâsıl olmuştur.

İlk olarak Kılbasan Köyümüzden arsa almaya hak kazanan bütün vatandaşlarımızı tebrik ediyoruz. Köy halkı ve muhtarlığımız olarak köyümüze yerleşmek isteyen vatandaşlarımıza köyümüzün güzelliği ve köylümüzün misafirperverliği ile tanıştırmaktan mutluluk duyarız. Devletimiz tarafından ev sahibi olmak isteyenler için binbir zorlukla tahsis edilen arsalar için de hak sahibi olan vatandaşlarımız adına devletimize ve kurumlarına muhtarlık olarak teşekkürü bir borç biliriz. Hak sahibi vatandaşlarımızın ise köyümüzde ikamet etmek istememelerini anlayışla karşılıyoruz. Fakat köyümüze ve köy halkımıza yönelik olarak “kasabalıktan düşme 20-25 km uzaklıkta bir köy”, “köy halkının gerek doğalgaz gerekse kasaba hayallerine peşkeş çekilmiş karar” ifadelerini esefle kınıyoruz.

Karaman’dan köyümüze ulaşımın oldukça kolay ve en fazla 15 dakika sürmesini, temiz ve doğal havasını, temiz ve kaynağından içilen suyunu; şehrin trafiğinde, zor ulaşım şartlarında, yakıt kokusu altında yaşamaya tercih etmek en doğal haktır. Biz de bu hakka tamamen saygı duyuyoruz. Köyümüz, Karaman’a 15 km mesafede, yaklaşık 150 lise öğrencisinin, köyün öğretmenlerinin, doktorlarının, hemşiresinin, memurlarının her gün gayet kolay ulaşabildikleri bir konumda yer almaktadır.

Köy halkımız idari işleri dışında Karaman iline gitme ihtiyacı içinde dahi olmayıp marketleri, fırını, kafe ve kahvehaneleri, parkları, halı saha stadyumu, Aile Sağlığı Merkezi, daha yeni yapılmış ilk ve ortaokulu, eczanesi, düğün salonları, kuaförleri ile kendi kendine yetebilen bir köydür. Ve hatta evcil hayvanlar için veteriner kliniğine dahi sahiptir. Köyümüzde çiftçilik ve hayvancılık ana geçim kaynağı olduğu gibi, beton fabrikaları, tavuk ve inek çiftlikleri gibi çeşitli sektörlerde de iş imkânları bulunmaktadır.

Köyümüz kasaba olduğu zamanda da köy olduğu zamanda da halk olarak üstüne düşeni daima yapmış, bu vatana hizmeti ve üretimi borç bilerek her türlü katma değeri üretmiş ve üretmeye de devam etmektedir. Köy halkı olarak bizlerin hayal peşinde koşmak gibi bir vakti yoktur. Bizler, bu memlekete nasıl daha fazla katma değer üretilir sorusunun her gün cevabını arayan, işi vaktinden çok olan Anadolu köyleri ve köylüleriyiz.

Bizleri yatırım alabilmek adına çirkin ifadeler ile yargılayanlara son olarak diyeceğimiz şudur ki bizim bu arsa projesine ihtiyacımız yoktur. Ancak devletimiz uygun görmüşse KAPIMIZ AÇIKTIR GELENE, LOKMAMIZ HELALDİR YİYENE. Bizler köyümüzü bir adım ileri götürecek her türlü projenin destekçisi olmaya, elimizi de gövdemizi de o taşın altına koymaya hazırız.''

YORUMLAR

  • 0 Yorum