Karaman Esnaf Odaları Birliği'nden aşure ikramı

Karaman Esnaf Odaları Birliği'nden aşure ikramı
Editör: Karamanca
25 Temmuz 2024 - 14:43 - Güncelleme: 25 Temmuz 2024 - 15:14




Karaman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB), Muharrem ayı münasebetiyle her yıl geleneksel olarak düzenlediği aşure dağıtımını bu yıl da coşkuyla gerçekleştirdi.

Etkinlik, birlik binasının önünde geniş bir katılımla yapıldı. Aşure ikramına Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Selahaddin Pekoğlu, Oda Başkanları, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.


Gönüllerde yeniden umut ve birlik duygularını yeşerten Muharrem Ayı’na erişmenin huzurunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Pekoğlu, ‘’Muharrem, maneviyatın ve kardeşliğin en derin hislerle kucaklandığı bir dönemi simgeler’’ dedi. Başkan Pekoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

Muharrem ayı, Hz. Hüseyin ve yarenlerinin Kerbela’da yaşadığı hüzün ve fedakârlığın anıldığı, İslam tarihinin en dokunaklı olaylarının hatırlandığı bir zamandır. Bu ayda, yüreklerimizdeki sevgiyi ve saygıyı tazeleyerek, zulme ve haksızlığa karşı dik durmanın, sabrın ve iman gücünün ne denli önemli olduğunu bir kez daha hatırlarız. Bu ayın en özel günlerinden biri olan Aşure Günü ise, farklılıklarımızın zenginliğe dönüştüğü, paylaşmanın ve birlikte olmanın önemini kavradığımız bir gün olarak gönüllerimizde yer edinir. Rivayetlere göre Nuh Peygamber’in tufandan kurtuluşunun ardından elindeki malzemelerle yaptığı bu özel tatlı, bize birlik ve beraberlik içinde yaşamanın değerini hatırlatır.

Bu anlamlı günlerde, dostluklarımızı pekiştirmek ve sevgiyi çoğaltmak için bir araya geliyoruz. Aşurelerimizi paylaşırken, kalplerimizi de açıyor, birbirimize olan bağlılığımızı ve sevgimizi pekiştiriyoruz. Bu özel zaman diliminde, yardımlaşmanın, dayanışmanın ve insan olmanın güzelliklerini bir kez daha idrak ediyoruz. Muharrem ayının ve Aşure Günü’nün, hepimiz için barış, huzur ve bereket getirmesini diliyoruz. Bu mübarek günlerde yaptığınız dualar kabul olsun, sofralarınız bereket dolsun’’

Etkinlikte, özenle hazırlanan aşureler Oda Başkanları tarafından katılımcılara ikram edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum