İşyeri Hemşireliği Eğitimi Nereden Alınır?

İşyeri Hemşireliği Eğitimi Nereden Alınır?
Editör: Karamanca
03 Haziran 2024 - 16:20




İşyeri hemşireliği kursu online ve offline olarak verilir. İşyeri hemşireleri 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kapsamında iş güvenliği uzmanları ve işyeri hekimleri ile beraber işyerlerinde çalışmalarını sürdürürler. Bu meslek grubu diğer sağlık personeli ya da yardımcı sağlık personeli ismi ile de anılır.

Özel sektörde yer alan ve çok tehlikeli sınıfta bulunan 10 üzerinde çalışanı bulunan işletmelerde ve kamuda işyeri hemşiresi bulundurulması zorunludur. Bakanlığın yetkilendirmiş olduğu eğitim kurumları, hemşirelik ya da sağlık bölümlerinden mezun olan bireylere eğitim vererek bu alanda mesleki bilgi kazandırılması sağlanır.

İşyeri Hemşiresi Olmak İçin Yapılması Gerekenler?

İşyeri hemşireliği kursu, işyerlerinde çalışan kişilerin sağlık ve güvenliği konularında kursiyerlerin uzmanlaşmasını sağlar. Bu kurslar iş sağlığı ve güvenliği alanında profesyonel bir şekilde kariyer yapmak isteyen kişiler için önemlidir. Firmamızda işyeri hemşireliği eğitimlerini son derece kaliteli bir şekilde almanız mümkündür.
İş sağlığı ve güvenliği kursu işyerlerinde çalışan kişilerin zihinsel, fiziksel ve sosyal iyilik durumlarının en üst seviyelerde geliştirilmesi ve sürdürülmesi ile ilgilenir. Bu sebeple işyeri hemşireleri bu açıdan son derece önemli bir rol alırlar. İşyerlerinde meydana gelebilecek acil durumlarda çalışanların sağlıklarının kontrol altına alınması konusunda sorumlu olan işyeri hemşireleri bakanlık tarafından belgelendirilmiş personellerdir.

İşyeri Hemşiresinin Görev ve Sorumlulukları

  • İşyeri hemşireleri işyeri hekimleriyle beraber iş sağlığı ve güvenliğinin planlanmasını sağlarlar. Gerekli değerlendirmeleri yaparak izler ve yönlendirmeleri gerçekleştirirler.
  • İşyeri hemşirelerinin pek çok görevi bulunur ve işyeri hekimleri ile beraber iş birliği içerisinde çalışmalarını sürdürürler.
  • İşyerlerinde ilk yardım hizmetlerinin organizasyonu ile ilgili olarak çalışırlar. Bunun yanında çalışanların sağlık eğitimlerine de çeşitli katkıları bulunur.
  • İşyerlerinde hijyen şartlarının denetlenmesini sağlarlar ve işyeri hekimlerinin vermiş olduğu diğer iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili görevleri yerine getirirler.
  • Özel politikalar gerektiren grupların takip edilmesi adına çalışmalarını sürdürürler ve gerekli olan sağlık muayenelerini yaparlar.
  • Çalışanların sağlık ve çalışma ile ilgili öykülerinin kayıt altına alınmasını sağlarlar. İşyeri hekimlerine yardımcı olurlar.

İşyeri Hemşireliği Sınavları Nasıldır?

İşyeri hemşireliği eğitimini tamamlayan kişiler, ÖSYM’nin gerçekleştirmiş olduğu İSG sınavlarına katılarak başarılı olduklarında sertifika almaya hak kazanırlar. Bu sınavda başarılı olmak için bireylerin en az 30 soruya doğru cevap vermesi gerekir. Başarı gösterilememesi halinde bireyler sonraki sınava başvurabilirler. İşyeri hemşireliği kurslarını tamamlayan kişiler sertifikalarını bakanlık kanalı ile alırlar. Sonrasında bu kişilerin işyerlerinde görev alması mümkündür.

Kurumumuz iş sağlığı ve güvenliği alanında uzmanlaşmayı düşünen kişilere kaliteli eğitim sunar. İşyeri hemşireliği kursu sayesinde kariyerinizi ilerletmeniz mümkündür. İşyeri hemşireleri sağlık taramaları, acil durumlar, genel sağlık hizmetleri, sağlık eğitimi gibi alanlarda görev alarak çalışanların sağlıklı ortamlarda çalışmalarına olanak tanırlar.

Kimler İşyeri Hemşiresi Olabilir?

Diğer sağlık personeli veya diğer adıyla işyeri hemşiresi olmak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen şartlara uymak son derece önemlidir. İşyeri hemşiresi olmayı düşünen kişilerin öncelikle belirtilen bölümlerden mezun olmaları gerekir. Bu bölümler şu şekildedir;
  • Sağlık memurluğu
  • Acil tıp teknisyeni
  • Hemşirelik
  • Çevre Sağlık Teknisyenliği
Bu bölümlerden mezun olan kişiler işyeri hemşiresi kursu alarak bu alanda kariyer yapabilirler. Bunun yanında alınan bu kursların bakanlık onaylı olması da önemli konular arasında yer alır. İşyeri hemşireliği eğitiminin ardından bireylerin ÖSYM tarafından yılda iki defa yapılan DSP sınavına girmeleri gerekir. Yeterli puanı alan kişiler işyerlerinde işyeri hemşiresi olarak çalışmaya başlayabilirler. Kare Akademi firmamız ile iletişime geçerek kaliteli bir şekilde işyeri hemşireliği eğitimi alabilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum