İşsiz kalacağını öğrenince canına kıymak istedi

Editör: Karamanca
24 Temmuz 2024 - 13:05 - Güncelleme: 24 Temmuz 2024 - 13:38




Karaman’daki bir gece kulübü, aşırı denetim ve uygulama nedeniyle müşteri kaybı yaşandığından zor günler geçiriyor. Personel sayısında azalmaya gidileceğini öğrenen kulüp çalışanı, işyerinin çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Olay, gece saat 02.30 sıralarında Türk Dünyası kültür Parkı mevkiindeki bir gece kulübünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, mekân girişine çok yakın bir mesafede sürekli polis uygulaması yapıldığından kulübün işleri durma noktasına geldi. Zor günler yaşayan mekân, sıklıkla gerçekleşen polis denetimiyle de iyice çalışamaz oldu. Aynı denetim ve uygulamanın, kentin farklı noktalarındaki otel ve diğer alkollü mekânlara yapılmadığını belirten işletme yetkilileri personel sayısını azaltma yönünde karar aldı.

Kararı duyan personel hayal kırıklığı yaşarken, İ. S. adındaki bir çalışan işsiz kalma endişesiyle bunalıma girerek kulübün çatısına çıktı. ‘’Ekmeğimizden ettiler’’ diyerek çatıda bağıran arkadaşlarını gören mesai arkadaşları hemen 112 acil çağrı merkezine haber verdi. Olay yerine hızla intikal eden polis ve itfaiye ekipleri, intihar girişiminde bulunan kişiyi uzun uğraşlar sonucu ikna ederek güvenli bir şekilde aşağı indirdi.

İntihar girişiminde bulunan kişi, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, gece kulübü yönetimi ise Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim’den haksız uygulamaya son verilmesini talep etti.

Kulüp yöneticileri, ‘’25 çalışanımız var, başka hiçbir yerde yapılmayan bu uygulama devam ettiği takdirde yarısı işsiz kalacak. Bazı müşterilerimiz, mekana girerken de çıkarken de polis uygulamasına tabi tutulduğundan tekrar gelmek istemiyor. Buna halk arasında ‘Taciz etmek’ denilir. Müşterilerimizin kamu gücüyle taciz edilmesini kabul etmiyor, yetkilileri vicdanlı olmaya davet ediyoruz.’’ Dedi.

Konuyla ilgili diğer haber..

YORUMLAR

  • 0 Yorum