Instagram'da genç hesaplar kısıtlanacak

Instagram'da genç hesaplar kısıtlanacak
Editör: Karamanca
18 Eylül 2024 - 11:18




Instagram, 18 yaş altı kullanıcılar için platformda önemli kısıtlamalar getireceğini duyurdu. "Genç Hesaplar" adı altında yürürlüğe girecek bu yeni düzenlemeler, reşit olmayan kullanıcıların içerik erişimini ve diğer kullanıcılarla olan etkileşimlerini sınırlayacak. Türkiye'de de bu düzenlemelerin Ocak ayından itibaren uygulanmaya başlanacağı bildirildi.

Meta'nın çatısı altındaki Instagram, 17 Eylül'den itibaren ABD, Kanada, İngiltere ve Avustralya'da yeni hesaplar için çeşitli koruma önlemlerini devreye soktu. Avrupa Birliği’nde 2024 yılı sonuna kadar faaliyete geçmesi planlanan bu düzenlemeler, Türkiye’deki genç kullanıcılar için de aynı tarihlerde uygulanmaya başlayacak.

Yalnızca Tanıdıklarla Mesajlaşma İmkanı

Yeni düzenlemeler kapsamında, 18 yaş altı kullanıcıların hesapları otomatik olarak gizli hale gelecek. Bu sayede, sadece kullanıcının onayladığı kişiler paylaşılan içeriklere erişim sağlayabilecek. Ayrıca, reşit olmayan kullanıcılar yalnızca tanıdıkları kişilerle mesajlaşabilecekler. Instagram, Keşfet ve Reels alanlarında bu yaş grubunun karşılaşabileceği içerikleri filtreleyerek, şiddet ya da kozmetik ürün reklamları gibi hassas içeriklerin görünümünü en aza indirgemeyi hedefliyor.

22.00-07.00 Arası "Uyku Modu"

18 yaş altı kullanıcılar için platformda geçirilen sürenin yönetilmesi de amaçlanıyor. Günlük 60 dakika kullanım sınırı aşılırsa, Instagram uyarı göndererek kullanıcılara uygulamadan çıkmalarını hatırlatacak. Ayrıca, bu hesaplar gece 22.00 ile sabah 07.00 arasında "uyku moduna" alınacak. Bu süreçte gelen bildirimler sessize alınacak ve mesajlara otomatik yanıt verilecek.

Ebeveyn Kontrolü Devrede

Ebeveynler de çocuklarının hesaplarını denetleyebilme imkanına sahip olacak. Bu özellik sayesinde çocuklarının hesap ayarlarını yönetebilir veya izin vererek onların kendilerinin ayarları düzenlemelerine olanak tanıyabilirler. Ayrıca, ebeveynler son bir haftada çocuklarının kimlerle mesajlaştığını görebilecek; ancak mesaj içeriklerine erişim sağlayamayacaklar. Instagram, yeni teknolojiler sayesinde yaşı büyük olarak kaydolmuş olan reşit olmayan kullanıcıları tespit ederek, bu hesapları kısıtlı hesaplara dönüştürecek.

Bu adımlarla Instagram, genç kullanıcıların güvenliğini artırmayı ve sosyal medya kullanımı sırasında karşılaşabilecekleri riskleri en aza indirmeyi hedefliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum