Duru'nun tuzu kuru!

Duru'nun tuzu kuru!
Editör: Karamanca
21 Ağustos 2024 - 16:19 - Güncelleme: 21 Ağustos 2024 - 16:41




Karaman Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren birçok firma, personel ve harici gider kalemlerini düşürmek amacıyla bu şehri tercih etmiştir. Ancak, bazı firmalar var ki, onlar neredeyse bu şehirle özdeşleşmiş, Karaman'ın adıyla anılır hale gelmiştir.

ANI, Şimşek ve Bifa gibi markalar, Karaman'ın köklü sanayi devleri olarak kentin her alanında izlerini bırakmış, destekleriyle şehre değer katmışlardır. Bu köklü markaların, Karaman’ın sosyal ve kültürel hayatında derin etkileri olduğu bir gerçektir.


Karaman’ın diğer sanayi devlerinden olan Saray’ın, Se-K-A Sar Vakfı üzerinden şehri ve hemşerilerini desteklediği biliniyor. Fakat köklü ve büyük bir marka olmasına karşın Duru Bulgur için aynı sözleri söyleyebilmek oldukça zor. Bazı dernekler üzerinden sözde kent tanıtımı adına salon toplantıları düzeyinde faaliyetlerde görülen Duru yetkilileri, şehre dair duygusal tatmin yaşatıcı işlerden öteye gidemiyor.

Yeni yönetimi oluşturulan ve takım kurma sürecini tamamlayarak antrenmanlara çıkan Karaman FK, Organize Sanayi Bölgesi'nden ANI, Şimşek ve Bifa haricindeki firmalardan beklenen desteği göremedi. Bahse konu sanayi kuruluşları, kulübe loca alarak katkı sağlarken, özellikle Duru Bulgur’dan herhangi bir destek gelmemesi sporseverleri üzdü.


1935 yılında Züğürtler Yaylası’nda kurulmuş olmasına karşın Duru, bugün milyarları yönetir durumda. Her gün tonlarca üretim yapıp 50’den fazla ülkeye ihracat yapıyor olmasına karşın, şehrin takımına dair tutumunun da kurulduğu yayla gibi olması şaşırtıyor. Sporseverler takımlarına sahip çıkılmasını beklerken Duru, ‘’Yeşil mercimek ile uzun süre tokluk mümkün’’ diyor. Kulübün giderlerinin karşılanması adına sponsorluğa ihtiyaç olduğundan dem vuruluyor, Duru ise, ‘’Mutfağımızdaki gizli hazinenin kırmızı mercimek’’ olduğunu söylüyor. Velhasıl Duru’nun bu hâli, hâl değil..

YORUMLAR

  • 7 Yorum
  • Sporsever
    3 hafta önce
    Duru bulgur karamanın gözde bir fabrikasıdır. Bünyesinde çalışan işçilerin haklarını diğer fabrikaların hepsinden fazla gözetir.destek vermesi elbette iyi bişey olur fakat bu üslupla haber yapılması da yanlış. Duru bulgur karamanın il ve ülke dışındaki temsilcisidir. Karaman dışından Bi çok insanın duru bulguru sorduğuna şahit oluyoruz. Karaman fk ya başarılar dilerim..
  • Vatandaş
    3 hafta önce
    Her ikisi de karaman için değerli umarım omuz omuza verirler
  • adnan
    3 hafta önce
    Takım daha yeni kuruldu acele etmeyin derim
  • Ayhan
    3 hafta önce
    Umarız desteklerler
  • ali
    3 hafta önce
    :))))))) firmalara teşekkürler sporu ve özellikle takımımızı destekleri için
  • Ali ihsan
    3 hafta önce
    Durunun bu hali iyi değil bir an evvel desteklemesi şart.. takım hepimizin şehir hepimizin. helal olsun anı şimşek bifa elini taşın altına koymuşlar. aynısını yapmak zor değil.
  • Tahir
    3 hafta önce
    Nuhaha vallahi çok güldüm elinize sağlık. Duru Bulgur umarım destekler