Tek ayak üstünde de olsa salondakileri bezdirmeyi başardı

ABONE OL

Karaman Barosu’nun 19. Olağan Seçimli Genel Kurulu, 5 Ekim Cumartesi günü düzenlendi. Genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından mevcut başkan Oktay Yılmaz’ın tek aday olarak katıldığı seçim süreciyle başladı.

Oda faaliyet ve denetim raporlarının okunup ibra edilmesiyle devam eden oturum, avukat Cihan Savaşan’ın beklenmedik ve tartışmalı konuşmasıyla gergin bir havaya büründü.

Savaşan, konuşması boyunca dinleyicilerin dikkatini dağıtarak ilgisiz konulara yöneldi. Hikâye anlatma biçimiyle salondakilerin sabrını zorlayan Savaşan, yarım saati aşkın sürede HSYK’nın sorumluluklarını Karaman Baro yönetiminden bekler hale geldi. Bu durumu eleştiren avukatlar, Savaşan’ın uzun ve alakasız konuşmasının salonda sıkıntı yarattığını belirtirken, birçok katılımcı salonu terk etti.

Salondan çıkan avukatlar, Savaşan’ın konuşmasının sona ermesinin ardından tekrar genel kurula döndü. Ancak Savaşan’ın, “Dinlemek istemeyen çıkabilir” şeklindeki pişkin tavrı, dinleyicilerin tepkisini artırdı. Ayrıca, kürsüdeki lakayt ve saygısız tutumu, salondakiler tarafından ‘’Genel kurulu sabote etmek’’ olarak yorumlandı.



avukat cihan savaşan avukat oktay yılmaz karaman baro seçimleri