Karaman'da yüzlerce hastayı mağdur edecek karar!

ABONE OL

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, son dönemde hayata geçirdiği yenilikler ve eklenen polikliniklerle Karamanlıların, civar illere giderek şifa arayışına çare üretmeye başlamıştı. Gelinen süreçte bazı poliklinik hizmetleri ve küçük cerrahi operasyonların artık verilmeyeceği bilgisine ulaşıldı. Hal böyle olunca, bazı hastalıkların tedavisi için Konya başta olmak üzere çevre illerin yolu yine gözüktü.

Göz polikliniği retina hastalarına bakmayacak

Karaman’daki hastanede bulunan Göz Hastalıkları Polikliniği yaklaşık bir senedir Retine hastalarına tedavi sunuyor. Katarak ameliyatından retinaya enjeksiyona kadar birçok cerrahi müdahale Karaman'da yapılıyordu. Retina polikliğine müracaat eden hastalar ise özel hastanelere gidemeyen ve başka şehirlerde bulunan tedavi yöntemlerini maddi olarak karşılayamayan vatandaşlarımızdan oluşuyor.

Genellikle ileri yaşlarda bulunan yaklaşık 500 hasta Karaman EAH'de retina tedavilerine devam ediyordu. Geçtiğimiz hafta hastane Başhekimliğinin talimatı ile Göz Polikliniği doktorları Retina tedavisine son verdiklerini, bir sonraki muayene için Konya'da bulunan Meram Tıp Fakültesi ya da Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanelerine müracaat etmeleri gerektiğini hastalarına bildirdiler. Bunu öğrenen hastaların büyük kısmı hasta hakları birimine dilekçe yazarak Retina tedavisi hizmetlerinin devam etmesini talep ettiler.

Fakat aldığımız bilgiye göre Göz Polikliniğinden randevu almak için talepte bulunan vatandaşlara MHRS sistemi 1 ay ve daha fazla sürelere muayene randevusu verdiği gerekçesi ile bütün Göz Doktorlarının MHRS hastalarına yönlendirildiği ve bu yüzden ameliyat ve operasyonların Karaman'da yapılmayacağı bilgisine ulaştık. Karaman EAH'de 4 tane göz doktoru hizmet veriyor.

Doktorlar haftada 3 gün muayene yaparken diğer günlerde cerrahi operasyonlara girdikleri için MHRS hastalarını muayene edemiyor. Bu nedenle MHRS randevularında yığılma meydana geldiği belirtiliyor. Yapılan değerlendirme sonucunda Retina bölümünün kapatılarak hastaların çevre illerde bulunan fakülte hastanelerine sevk edilmeleri kararı alınmış. Bu durumun kasıtlı mı yapıldığı konusunda endişeler bulunmakta. Civar il ve ilçelerden bile tedavi olmak için gelen vatandaşlar yaşanan bu olay üzerine tepkilerini dile getirdiler.

Yeni doktor geliyor ama eski bölüm kapanıyor!

 Geçtiğimiz hafta Karaman’a yeni uzman doktorlar geldiği müjdeleri veren yetkililer yaşanan bölüm ve poliklinik kapatılmasından haberdar mı? Yeni doktor ve personel geldiği müjdesi verilirken yüzlerce yaşlı ve ihtiyaç sahibi hastanın faydalandığı Göz Retina Polikliğini kapatan Başhekimliğin, oluşması muhtemel mağduriyetleri düşünerek kararı tekrar gözden geçirmesi bekleniyor.

karaman retina tedavisi karaman haber karaman devlet hastanesi