Hüseyin Alanlı: ''Kaleyi ve çevresini baştan tasarlayacağız''
AK Parti Karaman Belediye Başkanlığı aday adayı Hüseyin Alanlı kentte faaliyet yürüten gazetecilerle bir araya geldi.
Kendisine ve şehrin geleceğine dair düşüncelerini paylaşan Alanlı şöyle konuştu;
''Malumunuz üzere, hayırlı olacağını Rabb’imden umut ettiğim bir yola çıktım. 31 Mart’ta yapılacak olan mahalli idareler seçiminde, partimden Karaman Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı olmuş bulunmaktayım. Müsaadenizle biraz da kendimden ve ailemden bahsetmek isterim. Ben Hüseyin ALANLI. 1974 Karaman doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Karaman’da tamamladım. Üniversite eğitimimi Konya Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünde tamamladım.
8 yıllık özel sektör deneyimim ardından, yaklaşık 20 yıldır da Karaman’ımıza mali müşavir olarak hizmet etmekteyim. 2019 yılında yapılan mahalli idareler seçiminde Karaman’ımızdan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi seçildim. Bu süre boyunca, belediyemizin değişik ihtisas komisyonlarında görev aldım. Halen belediyemizde Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olarak görevimi yürütmekteyim. 3 evlat babasıyım.
Bildiğiniz üzere, aday adaylığı sürecim boyunca hemşehrilerimizle birlikte olmaktayım. Gerek çarşı esnafı, gerek sanayi esnafı, gerek odalarımız ve birliklerimiz, gerek sivil toplum kuruluşlarımıza ziyaretler gerçekleştirmekteyim. Hassaten gördüğüm ilgi, samimiyet ve şahsıma duyulan teveccüh beni duygulandırmakta; hem de ziyadesiyle mutlu etmektedir. Bu ziyaretlerimde, özellikle dinleyici olmaya gayret ettim. Kurduğum temaslardan birçok şey öğrendim. Yapmak istediğim birçok projeyi de geliştirme imkânı elde ettim. Yeni fikirler kazanma şansım oldu.
Yerel yönetimin en önemli denetim mekanizmalarından birisi olarak gördüğüm yerel basınımızla bugün, basın toplantısından ziyade istişare toplantısı yapmak istedim. Şu anki bu toplantının, aday adaylığı sürecim boyunca en önemli toplantı olduğunun farkındayım. Değerli arkadaşlar, bizler Karaman’a dair yapılması gerekenleri planlarken iki ana unsur üzerinde projelerimizi inşa ettik:
1) Birinci unsur; Karaman’ınımızın ulusal ve uluslararası düzeydeki avantajlarını iyi okumaya çalıştık. Bu avantajları, ekonomik ve kültürel açıdan şehrimizde sıçrama yapacak şekilde uygulanmasının üzerinde durduk. Karaman’ınımızın jeopolitik konumu ve lokasyonu, Karamanoğulları Beyliğimiz, Türk Dili Fermanı, Yunus Emre Hazretleri, Piri Reis, kültür turizmi ve inanç turizmi, tarım ürünleri -bilakis elma gibiKaraman’ı diğer şehirlerimizden ayıran sahip olduğu değerler üzerinden, yani avantajlar üzerinden, Karaman’ımızı okumaya çalıştık. İçerisinde prestij projeleri de barındıran birçok proje üretmeye çalıştık.
2) İkinci unsur; her ilin, her mahallenin, her köyün, kendine özgü sorunları olduğunu düşünüyorum. ‘’Karaman’ımızın kendine özgü sorunları nelerdir? Diğer illere göre çözülmesi gereken problemleri nelerdir?’’
Örnek verecek olursak, bazı yıllarda Karaman’da boşanma oranları çok yüksek olabiliyor. Buna bağlı olarak birçok problem oluşuyor. Çocuk suç oranı, yasaklı madde kullanım oranı, çocuk sağlığı gibi birçok konuda belediyemizin Türkiye’ye örnek olacak çalışmalar ve projeler yapması gerektiğini düşünüyorum. Aile yapısının güçlendirilmesinden, gençler ve çocuklarımızın eğitim faaliyetlerine kadar birçok çalışmanın ele alınması, dezavantajlı gruplara yönelik projeler yapılması hususu yine bizim önceliklerimiz olacaktır.
Arkadaşlar, birlikte hep beraber mücadele ederek büyük bir kalkınma hamlesi başlatmak durumundayız. Bu anlamda değerlendirdiğimizde;
Lojistik ve serbest bölge en önemli meselelerimizden biri. Karaman’ımızı dünyaya açacak bir kapı niteliğinde, istihdamı artıracak en önemli unsur olarak görüyorum. Bunu yaparsak Karaman’ımızın kaderini değiştirebiliriz.
Şehrimizin süratle turizm alt yapısını tamamlayarak yerli ve yabancı turist çeken bir Karaman’ı oluşturmamız gerekiyor. Bunu yaparsak Karaman’ımızın kaderini değiştirebiliriz. Bilgi evleri, bilgihaneler açmak istiyorum. Kıymetli arkadaşlar, etüt merkezleri olarak düşünün, Milli Eğitim Müdürlüğüne alternatif yapılar değil; bilakis tamamlayıcı unsurlar olarak açacağımız merkezleri, öncelikli olarak mali açıdan zayıf olan mahallelerimizle buluşturacağız. İstiyoruz ki şehrimizin evlatları en güzel üniversitelerin en güzel bölümlerinde okusunlar. Bu merkezlerimiz, çok fonksiyonlu merkezler olsun.
Mahallelerimizin birçok ihtiyacını karşılayabilecek şekilde planlayalım. Kıymetli arkadaşlar, ben çocuğumu Teknofest’e götürdüğümde birçok belediyenin takımıyla karşılaştım. Bizim bu merkezlerimiz, robotik kodlama eğitiminin verildiği merkezler olsun. Aynı zamanda, sokaklardaki birtakım kötülüklerden çocuklarımızı uzak tutan merkezler oluşturmak istiyoruz. Bunu yaparsak Karaman’ımızın kaderini değiştirebiliriz.
Sürdürülebilir konut projeleri yapmak istiyoruz. Sürdürülebilirlikten kastım, bunu bir belediyecilik hizmeti olarak bir kültüre dönüştürmek istiyoruz. Bu sayede yüzlerce, hatta binlerce hemşehrimizi kolaylıkla evlendirmek istiyoruz. Bunu yaparsak Karaman’ımızın kaderini değiştirebiliriz.
Kaleyi ve çevresini fonksiyonel hale getireceğiz. Kaleyi ve çevresini baştan tasarlamak istiyoruz. Kıymetli arkadaşlar, kale ve Aktekke Cami’sini bütünleştirip Millet Bahçesi’ni de içine alacak şekilde bir proje tasarlayacağız. Şehrimizin turizm altyapısına hizmet edecek biçimde ve şehir merkezimize nefes aldırabilecek nitelikte bir proje yapmak istiyoruz. Tabii bu projede olduğu gibi hiçbir projede ‘’biz yaptık oldu’’ anlayışı içinde olmayacağız. İlgili alanlarda uzmanlaşmış, üniversitelerimizin kıymetli hocaları ve o alanın profesyonelleri, şehrimizin basını ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte bütün süreçleri birlikte götüreceğiz. Bunu yaparsak Karaman’ımızın kaderini değiştirebiliriz.
Kentsel dönüşüm projeleri yapacağız. Yine aynı şekilde, şehrimizin turizm altyapısına hizmet edecek, şehir merkezimizi rahatlatacak, kentsel dönüşüm projeleri yapmak zorundayız. Karaman’ımız da dâhil olmak üzere, İç Anadolu Bölgesi’nin birçok şehrinde, her yıl yeni kentsel dönüşüm projesi tamamlanmaktadır. Biz de süratle bu alanda mesafe katedeceğiz. Bunu yaparsak Karaman’ımızın kaderini değiştirebiliriz.
Son olarak arkadaşlar, bizim bir ayağımız Karaman’da, bir ayağımız Ankara’da, bir elimiz Avrupa’daki gurbetçilerimizin üzerinde, bir elimiz de Balkanlar’dan Kıbrıs’a kadar kendisinin ‘’Karamanlı’’ olduğunu söyleyen milyonlarca Karamanlı hemşehrilerimizin üzerinde olacak. Bunu yaparsak
Karaman’ımızın kaderini değiştirebiliriz. Kıymetli arkadaşlar, 70’e yakın proje tasarımımız mevcut. Ben sadece birkaçından vizyonumuzu yansıtabilmek amacıyla bahsetmek istedim. Aslında bizim bu toplantımız, proje tanıtım toplantısı değil. Aday adaylığı sürecinde proje açıklamak doğru bir yaklaşım da değil, ama sizlere ve sizler sayesinde Karamanlı hemşehrilerimize vizyonumuzu yansıtabilmek adına bahsettim. Bu anlamda
hakkınızı helal edin lütfen.
Değerli arkadaşlar, “Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız.” hadisini Peygamber Efendimiz‘in (s.a.v.) vali ataması esnasında ifade ettiğini biliyor muydunuz?
Adalet anlayışı içerisinde kurumsallaşmış, sürekli eğitime açık bir organizasyon yapısı ve insan kaynakları yönetimi anlayışıyla netice alabiliriz. Nitelikli personel kazanımı ile işin hakkını veren, morali motivasyonu yüksek personel kadromuzla işin hakkını vereceğiz. “Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız.” hadisimizi etkinlik, verimlilik gibi kavramlarla götüreceğiz. Bilimsel verilere dayanan, bütün ölçülebilir verilere dayanan istatistiki verilerle, belediyemizi hep daha ileriye taşıyacağız.
Kıymetli arkadaşlar, benim rakibim yok ben bir yarış içerisinde değilim. Rabb’imin kısmet etmesi, partimiz adına karar vericilerin tasarrufu ile aday olur; sonrasında Karaman halkımızın rızası, Rabb’imin takdiriyle Karaman Belediye Başkanı olursam Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın belediyecilik anlayışını Karaman’da uygulayacağız.
Ben 3 evlat sahibiyim. Karaman Belediye Başkanı olursam Karaman’ın evlatları için gelişmiş, ekonomik altyapısı daha güçlü, daha yaşanılabilir, daha müreffeh bir Karaman’ı gelin birlikte oluşturalım. Bunu yaparsak karaman’ımızın kaderini değiştirebiliriz”