Dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer aldılar

ABONE OL

Stanford Üniversitesi’nden araştırmacıların hazırladığı 2024 yılının en etkili bilim insanları raporu, Hollanda merkezli akademik yayıncılık kuruluşu Elsevier tarafından açıklandı.

Raporda Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nden 10 akademisyen dünyanın en etkili bilim insanları listesine girmeyi başardı.

Stanford Üniversitesi’nden Prof. Dr. John P.A. Ioannidis’in hazırladığı August 2024 data-update for "Updated science-wide author databases of standardized citation indicators" başlıklı raporda atıf sayıları, h-indeks değerleri, hm-indeksi, farklı yazarlık pozisyonlarındaki makalelerine yapılan atıflar ve kompozit gösterge (c-skor) dikkate alınarak dünyanın en etkili bilim insanları belirlendi. Elsevier tarafından ICSR Lab aracılığıyla temin edilen Scopus verileri kullanıldığı raporda, bilim insanları 22 bilimsel alan ve 174 alt alana göre sınıflandırılarak, "kariyer boyu etki" ve "yıllık etki" olmak üzere iki kategoride sıralama yapıldı.

Raporda belirtilen kriterlere uygun olarak "kariyer boyu etki" ve "yıllık etki" kategorilerinde ilk 100 binde ya da alanında %2’lik dilimde yer alan bilim insanları arasında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nden Prof. Dr. Savaş Sönmezoğlu, Prof. Dr. Taner Güney, Prof. Dr. Uğur Köklü, Prof. Dr. Faruk Özel, Doç. Dr. Uğur Erkan, Doç. Dr. Muhammet Fatih Aslan, Doç. Dr. Kadir Sabancı, Doç. Dr. Erdi Akman, Doç. Dr. Osman Ağar ve Doç. Dr. Ali Bilgiç yer aldı.

Rektör Gavgalı Listeye Giren Bilim İnsanlarını Tebrik Etti

Stanford Üniversitesi’nin hazırladığı rapora dair açıklamalarda bulunan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesinde yer alan öğretim üyelerini tebrik ederek “Stanford Üniversitesi’nin hazırladığı çalışmada geçen yıl 8 akademisyenimiz yer alırken, bu yıl 10 akademisyenimizin listeye girdiğini görmekten dolayı çok mutlu olduk. Üniversite olarak hedeflerimiz doğrultusunda çalışmaya devam etmek ve bilimsel üretimdeki verimliliğimizi daha üst noktalara taşımayı amaçlıyoruz.” dedi.


 

karaman haber