Bazı fakülte, yüksekokul ve enstitüler kapatıldı

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeye göre, dört üniversitede bazı fakülte, yüksekokul ve enstitüler kapatılırken, bu birimlerin yerine yeni yapılar kuruldu. Kapatılan birimler arasında Boğaziçi Üniversitesi'nin Aydın Doğan İletişim Enstitüsü de yer aldı.

Kapatılan ve Yeniden Yapılandırılan Eğitim Birimleri

Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde Patnos Sultan Alparslan Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi kapatıldı. Bu birimin yerine, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi kuruldu.

Boğaziçi Üniversitesi'nde ise Aydın Doğan İletişim Enstitüsü'nün kapatılmasına karar verildi. Bunun yanı sıra, Gümüşhane Üniversitesi'nde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Çankaya Üniversitesi'nde ise Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü kapatıldı.

Yeni Eğitim Yapıları

Yeniden yapılandırma kapsamında, Boğaziçi Üniversitesi'nde Film ve Medya Çalışmaları Enstitüsü kurulacak. Gümüşhane Üniversitesi'nde Spor Bilimleri Fakültesi ve Çankaya Üniversitesi'nde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü açılacak. Ayrıca, Uşak Üniversitesi'nde Rektörlüğe bağlı İslami İlimler Fakültesi'nin adı İlahiyat Fakültesi olarak değiştirildi.

Bu düzenlemeler, üniversitelerin eğitim yapısını modernize etmeyi ve akademik alanlarda yenilikler getirmeyi hedefliyor.

recep tayyip erdoğan