Akçaşehir Belediyesi'nde usulsüzlük iddiaları

Akçaşehir Belediye Başkanı Hakkında Usulsüzlük İddiaları Gündeme Düştü..

Akçaşehir Belediyesi'nde usulsüzlük iddiaları
Editör: Karamanca
17 Eylül 2024 - 16:01 - Güncelleme: 17 Eylül 2024 - 16:17




Karaman'ın Akçaşehir kasabasında Belediye Başkanı Soner Yeşildaş, ciddi usulsüzlük iddialarıyla gündeme geldi. Bir vatandaşın savcılığa sunduğu dilekçede, Yeşildaş'ın belediyeye ait araçları ve personeli kişisel menfaatleri için kullandığı öne sürülüyor.

Başlıca İddialar:

Belediye Kaynaklarının Kişisel Kullanımı: Haziran 2024’te belediye araçlarının Yeşildaş’ın özel deposuna hafriyat taşıdığı, bu nedenle belediyenin 400.000 TL zarara uğratıldığı iddia ediliyor.

Hurda Satışı Usulsüzlüğü: Belediyeye ait hurdaların ihalesiz ve piyasa değerinin altında satıldığı, 200.000 TL zarara yol açtığı belirtiliyor. Üstelik, satış bedelinin belediye yerine bir çalışanın şahsi hesabına aktarıldığı öne sürülüyor.

Parke Taşı Kullanımı: Belediye deposundaki parke taşlarının Yeşildaş’ın talimatıyla kendi arazisine döşendiği ve bu işlemlerin kamera kayıtlarında yer aldığı iddia ediliyor.

Ayrıca, belediyeye ait un değirmeni gelirlerinin de resmi hesaplar yerine şahsi hesaplara yönlendirildiği iddiaları var. Bu gelişmeler üzerine savcılık soruşturma başlattı ve belediye çalışanlarının ifadelerine başvurdu. Olayla ilgili incelemeler sürüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum