Karaman Ocaklı öğrenci Türkiye ikincisi oldu

Karaman Ülkü Ocaklı öğrenci, Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nce düzenlenen bilgi yarışmasında ..

Karaman Ocaklı öğrenci Türkiye ikincisi oldu
Editör: Karamanca
03 Mayıs 2019 - 17:52




Karaman Ülkü Ocaklı öğrenci, Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nce düzenlenen bilgi yarışmasında Türkiye ikincisi oldu.

Geçtiğimiz günlerde Ülkü Ocakları Genel Merkezince organize edilen; Ortaöğretim birimlerine yönelik BilgeTürk ve Dönence dergilerini kapsayan, Adana'daki yarışmaya katılan Karamanlı öğrencilerden Alperen Karataş bölge birincisi olmuştu. Bugün Ankara’da bir araya gelen bölge birincileri, düzenlenen bilgi yarışmasının finalinde Türkiye birinciliği için ter döktü. Ülkü Ocakları il başkanı Yusuf Başkocagil’in de bizzat katıldığı yarışmada Karaman Ülkü Ocakları’nı temsil eden Alperen Karataş Türkiye ikincisi oldu. Öte yandan Türkiye finaline katılan bölge birincilerine MHP MYK üyesi ve Genel Başkanı Başdanışmanı Ali Güler, kitap hediye etti.

Alınan başarının iki yönden anlamlı olduğuna dikkat çeken il başkanı Yusuf Başkocagil, ‘’Geçtiğimiz günlerde elde ettiğimiz bölge birinciliğinden sonra Türkiye ikincisi olmak Karaman adına gurur vericidir. Öte yandan bu başarının 3 Mayıs Milliyetçilik gününe denk gelmesi ise teşkilatımız adına aldığımız sonuca ayrı anlam yüklemektedir. Ülkü Ocaklı gençlerimiz; Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş ve Hüseyin Nihal Atsız gibi büyüklerimizin fikirleriyle ışık tuttuğu bu müstesna yolda adım adım ilerlemektedir. Ülkücü öğrencilerimiz her yeminde 3 kez tekrar ettikleri ‘’Başaracağız’’ sözünün hakkını vermektedir.

Çalışmalarımızda hiçbir zaman imkânsızlıklardan, çaresizliklerden dert yanmadık. İnanırsak başaracağımızı biliyor, başarı odaklı ilerlemeye gayret ediyorduk. Karaman Ülkü Ocakları yönetimi olarak verdiğimiz emeğin, gösterdiğimiz gayretin ve inandığımız gençlerin meyve verdiğini görmek hepimizi mutlu etmiştir. Nice büyükşehirlerin, metropollerin olduğu bir yarışmada Anadolu’nun kadim şehri Karaman adına yarışmak ve yüzakı diyebileceğimiz bir dereceyle dönmek tarifsiz bir sevinç kaynağı olmuştur. Tohum misali ekildiğimiz, tomurcuk misali açtığımız ve dallarında filizlendiğimiz bu ulu çınar, imrenilecek müstesna bir menzile doğru ilerlemektedir. İlimize, Ocağımıza Türkiye ikinciliği gibi önemli bir derece getiren Alperen Karataş kardeşimi, Ortaöğretim teşkilatımı ve tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum’’ dedi.

Yarışmada dereceye giren Alperen Karataş’a yarım altın hediye edildi.

ali güler

hocalar

alperen karataş

karaman

karaman ocak

yusuf başkocagil

ali güler hoca

karaman ocaklı gençler

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum