Karaman'daki Alatalılar arabaşı gecesinde bir araya geldi

Karaman'da faaliyet gösteren Alatalılar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ..

Karaman'daki Alatalılar arabaşı gecesinde bir araya geldi
Editör: Karamanca
10 Şubat 2019 - 17:52




Karaman'da faaliyet gösteren Alatalılar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2.Geleneksel Arabaşı Gecesi etkinliği düzenledi.

Karaman-Ereğli yolu üzerindeki bir tesiste gerçekleşen programa Karaman'daki Alatalıların yanı sıra il dışından da yoğun katılım gerçekleşti. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, dernek başkanı Hasan Yazıcı, Karaman Milletvekili Recep Şeker, Karaman Ak Parti İl Başkanı Mehmet ER ve tüm konuklara katılımlarından ötürü teşekkür ederek başladığı konuşmasında; ''Bugün ikincisini düzenlediğimiz geleneksel arabaşı gecemizde, kıymetli hemşehrilerimiz ve misafirlerimizle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Başkan Yazıcı ''Alatalı hemşehrilerimizin varlığı, dernek yönetim kurulu üyelerimizin fedâkarlıkları ve sponsorlarımızın bizlere verdiği destekler, Alatalı yüksek öğrenim gören 70’in üzerinde öğrenciye burs vermemizi ve Alatalı hemşehrilerimize farklı konularda da yardım etmemizi sağlıyor. İnşallah bu hizmet çıtasını daha ileriye taşımak için hep birlikte var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Konuşmasında, Alata’nın, Taşkent, Hadim, Ermenek, Sarıveliler gibi Toroslar’ın zorlu coğrafyalarından bir bölge olduğuna değinen Karaman Milletvekili Recep ŞEKER ise, günümüz teknolojik gelişmelerinin sıla-i rahimin önemini sarstığına ve bu tür programların hemşehrileri ve akrabaları bir araya getirmeye vesile olduğundan bahsetti. Birlik ve beraberlik temennisiyle konuşmasını bitiren Recep Şeker’in konuşması büyük alkış aldı.

BBP Taşkent Belediye Başkan Adayı Ali Beki ÖZÇÖMLEKCİ ise konuşmasında, hemşehrileri ile bir arada olmaktan duyduğu sevinci dile getirerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

İl dışında olduğu için programa katılamayan MHP Karaman Belediye Başkanı Adayı Savaş KALAYCI, gönderdiği telgrafta “Programın kardeşlik, muhabbet ve hemşehrilik bağlarını daha da güçlendirmesi temennisiyle değerli hemşehrilerime ve tüm davetlilere en kalbi selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından arabaşı ve tatlı ikramı yapılan Alatalılar uzun süre sohbet ederek hasret giderdi.

hasan yazıcı

alatalılar derneği

hasan yazıcı karaman

mehmet er

karaman arabaşı

karamanda arabaşı

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum