Reklam

Karaman'ın ziraat ve küçükbaş raporu bakanlıkta

Geçtiğimiz günlerde ilçe ziraat odaları ve Belediye Başkanlarının da katılımları ile başlayan çözüm arayışları ..

Karaman'ın ziraat ve küçükbaş raporu bakanlıkta
Editör: Karamanca
25 Ekim 2018 - 16:36




Geçtiğimiz günlerde ilçe ziraat odaları ve Belediye Başkanlarının da katılımları ile başlayan çözüm arayışları meyve vermeye başladı. Belde, ilçe ve merkezdeki çiftçilerin üretimde yaşadıkları sorunlar düzenlenen toplantılarda rapor haline getirildi. Bir süredir girdi maliyetlerinin arttığı ve çiftçiye sahip çıkılması gerektiği yönündeki açıklamaları ile dikkatleri üzerine çeken Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, hazırlanan raporu takdim etmek üzere beraberindeki heyetle Ankara'da önemli görüşmeler yaptı.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Karaman Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Yücel Yaman ve Karaman Ziraat Odası Meclis Başkanı Mustafa Kansız'dan oluşan heyete Ankarada Ak Parti Karaman Milletvekilleri Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser'de dahil oldu. Heyet birlikte Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Mustafa Aksu’yu ziyaret etti. Ziyaretlerin Karaman adına oldukça verimli geçtiğini belirten Başkan Muğlu;

''Görüşmelerimizde; yaşanan kur yükselişinden dolayı başta gübre, mazot, enerji, yem ve ilaç fiyatlarının üretim maliyetinin aşırı artmasını beraberinde getirdiğini ilettik. Öte yandan sertifikalı tohum, organik tarım ve diğer desteklerin ödenmesi konuları da raporumuzda yer aldı. Ayrıca yeraltı kaynaklarının azalmasına bağlı çiftçimizin yaz aylarında yaşadığı su sıkıntısı da dahil olmak üzere tarıma dayalı hangi sorunumuz varsa hazırladığımız raporda sayın Bakan yardımcımıza sunduk.

Çiftçi ile besicilerin bir birine iniltili sorunları paylaştığı konusuna değinerek; Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanımız Yücel Yaman'ın hazırladığı küçükbaş besiciliği ile ilgili problemlerin yer aldığı raporu da sayın Bakan yardımcımıza sunduk. Çiftçimizin bütün sıkıntılarını ilettiğimiz görüşmelerde bizlere eşlik edip destek veren; Ak Parti Karaman Milletvekilleri sayın Recep Şeker ve sayın Selman Oğuzhan Eser’e, hassaten Tarım ve Orman Bakan yardımcısı sayın Mustafa Aksu’ya göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederiz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum