Reklam

Recep Şeker: Milletimiz 15 Temmuz'da tarih yazmıştır

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, 15 Temmuz Demokrasi, Milli Birlik ve Şehitler

Recep Şeker: Milletimiz 15 Temmuz'da tarih yazmıştır
Editör: Karamanca
15 Temmuz 2018 - 08:55




AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, 15 Temmuz Demokrasi, Milli Birlik ve Şehitler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

ŞEKER, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“15 Temmuz tarihi, ülkemiz için istiklal ve istikbalimiz için çok önemli bir dönüm noktasıdır. Milletimiz 15 Temmuz’da tarih yazmıştır. Milli iradesinin hiçbir zaman rehin alınamayacağını tüm dünyaya göstermiş bu tarih demokrasinin ve demokrasiye inananların bayramı olarak tarih sayfalarına altın harfler ile yazılmıştır.

Ülke ve millet olarak 15 Temmuz gecesi sinsi ve hain bir darbe girişimine maruz kaldık. Hain Fetö terör örgütü mensubu ihanet çeteleri, asker üniformaları içine gizlenerek vatanımızın savunması ve korunması için emanet edilen savaş uçaklarını, helikopterleri, tankları ve silahları milletimize çevirme cüreti göstererek geleceğimize, özgürlüğümüze ve demokrasimize karşı silahlı darbe teşebbüsünde bulunulmuşlar, halkımızın üzerine bomba yağdırmışlar, tankları insanlarımızın üzerine sürerek vatandaşlarımızın üzerine kurşun sıkmışlardır.

Aziz milletimiz özgürlüğünden bağımsızlığından ve milli iradesinden asla taviz vermemiş o gece sokaklara dökülmüş; haksızlıkların, adaletsizliklerin ve sömürgeciliğin hüküm sürdüğü bir dünya düzeninde kutlu bir direnişin simgesi haline gelmiştir. Milletimiz, kadını ile erkeği ile genci ile yaşlısı ile tankların üstüne çıkmış paletlerin altına yatmış, helikopterlere ve savaş uçaklarına meydan okuyarak, şehit ve gazi vererek vatanını sonsuza kadar kurtarmıştır. 15 Temmuz direnişi tüm dünyada yaşanan zulümler, haksızlıklar, adaletsizlik karşısında ümitlerini kaybetmek üzere olanları heyecanlandıran bir dirilişin müjdecisi olmuştur.

Bu kutlu direnişin etkileri tüm dünyada bundan sonra daha fazla görülecek ve hissedilecektir. Çünkü Milletimiz bu kutlu direnişi ile tüm mazlumlar ve tüm mağdurlar için yeni bir yol açmış, insanlık tarihi bir milletin iradesine nasıl sahip çıkabileceğini, bir toprak parçasının nasıl vatana dönüştürülebileceğini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Tüm dünyada ki mazlumlar, garipler kendi vatanlarında işgale ve sömürgeye maruz kalan milletler için kurtuluşun habercisi ve müjdecisi olmuştur. 15 Temmuzda milletimiz tüm Dünya’ya dünyanın ve insanlığın vicdanının kendini büyük sananlardan daha büyük olduğunu tekbirlerle, ezanlarla, salalarla tüm dünyaya ilan etmiştir.

15 Temmuz gecesi susturulmak istenen ezanlarımız susturulamamış, ezanlar ve salalar minarelerimizden daha gür seda ile yükselmiş yine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine milletimiz, vatanımızın birliği, beraberliği ve selameti için başlayan Demokrasi ve Milli İrade nöbetlerine aralıksız olarak bütün fertleri ile katılmışlardır. Yine Karamanlı vatandaşlarımız da 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı Aktakke Meydanı’nda tek vücut halinde karşı durmuş, Milli İrade nöbetlerine yediden yetmişe büyük bir coşku ile katılarak meydanlarımızı demokrasi meydanlarına dönüştürmüşlerdir.

15 Temmuz Demokrasi, Milli Birlik ve Şehitler Günü nedeni ile ülkesine, devletine ve demokrasisine canı pahasına sahip çıkan aziz milletimize en içten dileklerimle şükranlarımı sunar, darbe girişiminde hayatını kaybeden güvenlik güçlerimizi, polisimizi, askerlerimizi ve sivil vatandaşlarımızı; rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun. Allah hepsinden razı olsun. Gazi kardeşlerime de en kalbi şükranlarımı sunuyorum, Allah (C.C) hepsinden razı olsun.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum