Karaman Milletvekilleri Neredesiniz?

İşte bu durumda şehrin yakın tarihte iki yakasını bir araya getiremeyeceği sonuçlar çıkabilir.

Karaman Milletvekilleri Neredesiniz?
Editör: Karamanca
31 Mart 2016 - 08:25




Karaman’da yaşanan cinsel istismar olayı yurt genelinde geniş yankı bulurken ikinci bir olayın patlak vermesi şehrin giderek dibe vurmasına neden oldu.

Her geçen gün absürt geyik konusu haline dönüştürülen olaylar sosyal medyada şehrin tarihi ve manevi yönünü bastırdı. Ülke genelinden sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra birçok siyasi parti teşkilatları tarafından kınanan olayların geniş çaplı araştırılması isteniyor.

Karaman İl Oldu

Öte yandan her geçen gün yayılan dedikodular bilgi kirliliği oluşturduğundan olayların şehrin imajı açısından ilerleyen günlerde de kötü anılmasına sebep olacak gibi. Olaylar en çok ideolojik çatışma ortamı arayan ve kendilerini toplumda başka türlü ifade etme şansı bulamayan kimseler tarafından kılıç olarak kullanılıyor. Kimisi sokağa dökülme çağrısı yaparken kimisi kurumlar üzerinden linç kampanyası yapıldığını söylüyor. Her önüne gelen konuya dair yalan yanlış açıklama yaparken şahsı veya fiili bir yana bırakıp neredeyse olağanüstü hal ilan edilsin diyecek kıvama geliyor.

Medyanın sürekli genişleyen iletim alanına birde sosyal medyanın o uçsuz bucaksız gücüde eklenince böylesi çirkin olaylar şehrin yakasına yapıştı kaldı. Yıllardır Konya-Karaman olarak anılan şehrin bir anda il olduğu ve kendi başına bir Karaman olduğu ne acıdır ki bu şekilde netlik kazandı.

Risk Yönetimi

Peki, bu hale nasıl geldi bu şehir, neden günlerdir meşgul ediliyor gündem bu konularla? İşte burası ayrı bir acı veren noktası olayların. Belki de tarihinde hiçbir zaman bu kadar sahipsiz kalmamıştı Karaman! Tarihinde hiçbir zaman yolundan geçenlerin alaylı makaralarına konu olacak kadar aşağılanmamıştı. Karaman’da şu anda milletvekilliği makamında kimseler yok! Herkesin susup, olayları konuşması gereken vekiller konulara dair kınama, açıklama, bilgilendirme yapmadılar.

Şehrin böylesi çirkin olaylarla anılmaması açısından aklıselim bir risk yönetimi ortaya koyamadılar. Vekiller şehrin bütün dinamikleri ile ortak bir açıklamadan, ortak bir bilgilendirmeden kaça dursun olay meclise, yani ayaklarına kadar geldi. Ne yaptılar? ‘One Minute şehrimin itibarı yağmalanıyor’ diyemediler. Gerçekten biri Konuk, diğeri çaya Şeker kabilinden mi vardı bu şehirde? Ev sahibi değil misiniz? Kimse Yok mu?

Ajanslar Ailelerin Peşinde

Şu günlerde ulusal gazete ve ajanslardan bu konuyu geniş çaplı ele almak niyetinde olanlar adliyeyi ve diğer kurumları sıkı markaja almış durumda. Herkes iddianamenin ve mağdur ailelerin peşinde düştü. Mağdur rakamının 45 olduğu ve 35’i nin para karşılığı davacı olmaktan vazgeçtiği yönünde yalan yanlış haberleri sosyal medyaya salanların, bu 10 mağdur aileden birine ulaştığında maksadının ne olduğu aslında bellidir. İşte bu durumda şehrin yakın tarihte iki yakasını bir araya getiremeyeceği sonuçlar çıkabilir. Buradan kendilerini Karaman Milletvekili olarak tanımlayanlara sesleniyorum Karaman’a sahip çıkın! Bugün ismi yerlere savrulmuş bir şehri tutup ayağa kaldıramayacaksanız ne zaman hangi hizmeti yapacaksınız?

 

Özel Haber & Yorum / Karamanca.net / Behçet Rasimi

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları