Ermenek Belediyesi Hakkında Şok İddia

Ermenek son birkaç aydır Ermenek Belediyesi’nde gerçekleştiği iddia edilen

Ermenek Belediyesi Hakkında Şok İddia
Editör: Karamanca
10 Şubat 2016 - 14:16




Ermenek son birkaç aydır Ermenek Belediyesi’nde gerçekleştiği iddia edilen yüklü miktardaki para kaybı ile çalkalanıyor.

Ermenekli vatandaşların bitmek bilmeyen ısrarlı şikâyet mailleri üzerine konunun yetkili mercilerin denetimi sonucu aydınlığa kavuşması adına kamuoyu ile paylaşmak mecburiyet kazandı. İddiaya göre belediye müdürlerinden birinin zimmetine para geçirmesi ile yırtılan bütçeye acil olarak yama yapılmaya çalışılıyor.

 

Olayın Duyulması

 

Ermenek Belediyesi’nde görevli bir müdürün gerek şahsi kazanımları gerekse miras yolu ile üzerine kayıtlı gayrimenkulleri acilen satılığa çıkarması ilçede tüm dikkatleri belediyeye çekti. Belediye içerisinden edinildiği iddia edilen bilgide 500.000 TL civarındaki para açığının kapatılabilmesi adına, para açığına sebep olan müdürün üzerindeki gayrimenkullerin satılarak belediyeye ödenmesi talep edilmiş.

Ermenek’te yapılan araştırmada bu müdürün 210 bin TL değerindeki dükkânı, 40 bin TL değerindeki aracını, 35 bin TL değerindeki baraj kenarındaki arsasını sattığı bilgisine ulaşıldı. Ayrıca bazı arsa ve tarla konumundaki mallarının satışa çıktığı da gelen bilgiler arasında. Belediye yetkililerinin belediyeye ait olan parayı toplamadan herhangi bir müfettiş veya yetkili ihbarı yapmayacağı iddia edildi.

 

Vatandaş Tedirgin

 

Konuyla ilgili haber sitemize konuşan Ermenekli bir vatandaş, ‘’Belediyemizin bu konuda bir açıklama yapması artık kaçınılmazdır. Böyle bir yolsuzluk yapılmış mıdır? Ermenek halkı her gün bu konu üzerinde değişik söylemler duyuyor. Biz inanıyoruz ki belediye başkanımız da bu feci iddialardan habersiz değil. O halde vatandaşlarımızı bilgilendirmesi onun vazifesidir. Belediyemizin parası nerede, böyle bir olay var mı?’’ dedi.

Ermenekli vatandaşlar Belediyenin ciddi bir incelemeden geçmesini varsa böyle bir olayın sorumluları hakkında işlem yapılmasını, şayet dedikodudan öte durum yoksa böylesi iddiaların kurutulmasını bekliyor.

 

 

Haber / Karamanca.net / Be. Ra

YORUMLAR

  • 0 Yorum