Karaman'da Hamsi Tava Günleri Başladı

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte Karaman’da Hamsi

Karaman'da Hamsi Tava Günleri Başladı
Editör: Karamanca
02 Ocak 2016 - 11:58




Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte Karaman’da Hamsi bolluğu yaşanıyor. Karamanlı vatandaşların vazgeçilmez lezzetlerinden olan hamsinin, tezgâhları süsleyişi, temizlenmesi ve pişirilmesi hayli ustalık istiyor.


İlimize ilk balık restoranı getiren Halk Balık Pazarı, şu günlerde hayli yoğunluk yaşıyor. Sektöre kazandırdığı yenilik ve estetikle bilinen firma yetkilisi İbrahim Yılmaz, hamsi temizlerken nelere dikkat etmemiz gerektiğini ve doğru bildiğimiz yanlışları anlattı.


Hamsinin temizlenmesinin çok kolay olduğunu belirten İbrahim Yılmaz, “Hamsinin kafasını kopartarak, işaret parmağının yardımı ile içini temizleyip tuzlu suya 5 ila 10 dakika arasında bırakmak kanının tamamen çıkmasını sağlar ve pırıl pırıl tertemiz olur. Taze hamsiyi temizlemek biraz zordur çünkü kafası kolay kolay kopmaz hele ki bu işi daha önce fazla yapmamış ise taze hamsiyi temizlerken ezebilir. Hamsi yemesini seviyorsanız bunu temizlemesi de ayrı bir zevktir” dedi.


Temizlenmiş hamsinin pişirilmesi için ve daha lezzetli olması için elenmiş köy mısır ununun kullanılmasının damak tadına renk katacağını belirten İbrahim Yılmaz, “ Balık pişirilirken evlerimizde yaptığımız en büyük yanlışlardan birisi de hamsiyi tavaya ısıtıp koyuyorlar hamsi ya da diğer balıklar tava ısıtılıp konmaz. Balık yağlıdır onun için fazla yağ konmaz orantılı yağ koymak gerekir. Kısık ateşte balık pişmez, balık yüksek ateşi sever. Balığımızı en lezzetli pişirme süresi ise iki tarafının toplam da 10 dakika pişmesidir. Servisinde ise olmazsa olmazı salatasıdır” şeklinde konuştu


Bütün bu işlemlerin firmalarında da yapılabileceğine dikkat çeken Yılmaz, ‘’Müşterilerimizin isteği doğrultusunda hamsi tava işyerimizde hazırlanarak kendi fırınımızda pişirilmek sureti ile teslim ediliyor. Bu işlem için gerek işyerimize gelerek, gerekse telefonla sipariş verilerek sipariş alıyoruz’’ şeklinde konuştu.


Eğer balığın temizlenmesi, hazırlanması ve pişirilmesi zahmetine girmek istemiyorsanız 0338 212 60 60 numaralı telefonu arayarak Halk Balık Pazarı’ndan damak tadınıza uygun sipariş verebilirsiniz. Halk Balık Pazarı, Araboğlu Camii civarında Sivil Savunma müdürlüğü yanında hem balık satışı hem balık restoran olarak faaliyet gösteriyor.

 

Haber / Karamanca.net / Be. Ra

 

halk balık pazarı

 

karamanda hamsi tava

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum